Kedvenc helyek

Friss zene
Cassius: The Sound Of Violence
(Virgin / EMI) A legendás dívával, Jocelyn Brownnal felvett I'm A Woman után a francia Cassius duó egy másik, hasonlóan lehengerlő táncdalt is kiad kislemezen mielőtt még megjelenne Au Reve című második albuma. Hogy meglegyen az egyensúly, ebben a számban férfi énekel, a fekete angol soul énekes Steve Edwards.
Cat Power: The Greatest
(Matador)A mindig meglepetést okozó, a magából mindig egy kicsit más szegmenst megmutató Cat Power, azaz Chan Marshall énekesnő a szikár, lecsupaszított 2003-as You Are Free után egy déli soul hangzással felvértezett (memphisi stúdió-őskövületekkel rögzített), simogató hatású lemezzel tért vissza. A dalok minősége nem változott: azok ezúttal is bámulatosak.
Cat Power: You Are Free
(Matador / Clubsolutions)A Cat Power név egy szólóelőadót takar: Chan Marshall amerikai dalszerző-énekesnő váltakozó kísérőkkel rögzítette eddigi öt albumát, a hatodik nagy részét pedig már teljesen egyedül. Ez eddigi legerősebb dalcsokra, egy hagyományos gitáros-zongorás szólólemez, a szabadság megtalálásáról szóló szépséges dalokkal.
Catatonia: Paper Scissors Stone
(Warner) A walesi Catatonia kedves, közepes zenekar egy különleges hangú énekesnővel, ám International Velvet című második albumuk nagy meglepetésre az 1998-as év legtöbb példányban eladott rocklemeze lett Nagy-Britanniában. Most a negyedik albumnál tartanak, és ezúttal is sikerült itt-ott felülmúlniuk magukat.
Cavalera Conspiracy: Blunt Force Trauma [ hardcore / metal ]
Azok kedvéért, akik kevésbé követik figyelemmel a metálra szakosodott bulvárkommandó aktuális híradásait, eláruljuk: Max Cavalera legfrissebb nyilatkozatai szerint Paulo Jr. basszusgitáros 1996-ig egyetlen Sepultura-albumon sem játszott.
Cavalera Conspiracy: Inflikted
(Roadrunner / CLS)Az Under A Pale Grey Sky koncertlemezen dokumentált 1996-os utolsó fellépéssel lelépő gitáros-énekes Max Cavalera után egy évtizeddel öccse, a dobos Igor is otthagyta a Sepulturát (lásd interjúnkat!). Távozása után magától értetődő volt, hogy a fivérek első dolga egy újabb közös projektet létrehozása lesz, s lám, a Cavalera Conspiracy első lemezére nem is kellett sokat várni. Az ős-Sepultura és a Soulfly rajongói elégedettek lehetnek: az Inflikted egy újabb remek referencia a testvérpár életművében.
Cavalera Conspiracy: Pandemonium [ hardcore / metal ]
A minőségi szőlőszármazék és Max Cavalera között az a különbség, hogy előbbi nemesedik a kor előrehaladtával. Utóbbit azonban az öregedés egyre kínosabb megnyilvánulásokra készteti. És sajnos nem feltétlenül csak sajtónyilatkozatok szintjén.
Cee Lo Green: The Lady Killer [ pop / soul ]
Cee Lo Green már a kilencvenes években is jelentős előadó volt a Goodie Mob nevű zenekar kulcsfigurájaként, amely akkoriban az Outkast mellett a legfontosabb déli hiphop formáció volt. Istenigazából azonban akkor jegyeztük meg a nevét, amikor beütött a Gnarls Barkley Crazy című überslágere. Most végre bebizonyította, hogy Danger Mouse nélkül is képes hasonlóan ütős számokat írni.
Celph Titled & Buckwild: Nineteen Ninety Now [ hiphop ]
A tizenévesen karrierjét építgetni kezdő floridai rapper együttműködése a kilencvenes évek eleje óta hiphop producerként működő Buckwilddal kivételes tartalommal tölti meg új lemezét. A sokszínű album egyszerre szereti a múltat és a jelent.
Cerrone by Bob Sinclar
(Malligator/Universal) A hetvenes évek nagy francia diszkóforradalmára, az 1952-es születésű Cerrone mostanában reneszánszát éli, lopkodják rendesen a hangmintákat klasszikus felvételeiből. A francia sztár-DJ-producer, Bob Sinclar sem volt különb, de aztán összehaverkodott nagy elődjével, és most egy mixlemezen tárja az új generáció elé a zseniális Cerrone-életmű kulcspillanatait (és ehhez cinkosra talál az épp bemutatkozó albumán dolgozó Modjo együttesben is).
12345678910
5 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.