Kedvenc helyek

Friss zene
Cerrone: Give Me Love
(Barclay/Universal) Most, hogy annyit ünnepeltük már az új francia diszkót (Daft Punk, Stardust, Cassius, Bob Sinclar, Modjo stb.), ünnepeljük egy kicsit az eredetit! Cerrone, a hetvenes évek második felének legnagyobb francia diszkóproducere most megkapja a fiatalító kezelést: az 1977-es Give Me Love flitteres eredetijének filteres új verziója van olyan hatásos, mint bármelyik újmódi neo-diszkó-house sláger.
Ceschi: The One Man Band Broke Up [ alternative / hiphop / indie ]
Ceschi Ramos egy New Haven-i MC, zeneszerző, a Fake Four kiadó alapítója, és mindemellett olyan formációkban fordult meg, mint a Toca, a Dead By Wednesday, a Deadpan Darling és az Anonymus Inc. A The One Man Band Broke Up a kreatív zenész harmadik nagylemeze, és nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi évek egyik legjobb fúziós hiphop konceptalbuma.
CH.I.P.: Challenger In Pieces
(CLS)A magát az 1986-os űrrepülőgép-katasztrófa nyomán elnevező CH.I.P. (Challenger In Pieces) igazi gyöngyszem a hazai popéletben, az 1998 óta létező együttes debütáló albumát régóta várják mindazok, akik látták már őket koncerten. Elektronikus alapú zenéjükben rengeteg stílus keveredik, a CH.I.P.-hangzás mégis kellőképpen egyedi, és ez első lemezüket is sokszínűvé teszi.
Chali 2na: Fish Market Part 2 [ dubstep / funk / hiphop / reggae ]
Úgy tűnik, maradtak még fel nem fedezett, izgalmasabb zugok a halpiacon. Chali 2na visszatér, megcsillan az ismerős mélység, szól a bariton, és a 2natól már megszokott, szín- és ízgazdag alap az alap.
Chali 2na: Fish Outta Water
A sajátosan mély hangú MC, miután még gyerekként nagymamájával Chicago-ból Los Angelesbe költözött, barátaival együtt megalakította a Jurassic 5-ot, nem sokkal később pedig az Ozomatli nevű tömörülés létrehozásában is segédkezett. A Jurassic 5 egyik legtöbbet foglalkoztatott tagjaként olyan zenekarok és előadók munkáin működött közre, mint a Swollen Members, Roots Manuva, de volt közös ügye a Linkin Parkkal is.
Chapel Club: Palace [ alternative / indie / post punk ]
A debütáló Chapel Club dark ihletésű zenéjét monoton ének, effektezett, nyúzott gitárhangzás, minimalista, de jól eltalált basszustémák jellemzik, a végeredményben pedig nincs egy deka eredetiség sem, ám úgy tűnik, a dekadencia továbbra is menő dolog a popban.
Chapelier Fou: Al Abama EP [ ambient / downtempo / electronica ]
Nem túlzás azt állítani, hogy az Alíz csodaországban című Lewis Carroll regény egyik ikonikus alakjáról elnevezett Chapelier Fou, azaz Louis Warynski a francia elektronika kishercege, aki akár uralkodóvá is válhat.
Charles Bradley: No Time For Dreaming [ funk / r&b / soul ]
Charles Bradley olyan természetességgel száll be az érző lelkű fúvósok által összeszerelt időgépbe, mint átlagember a részletre vásárolt Puntóba hétfő reggel. A kétezres évek eleje óta aktív Bradley határozott és meggyőző bemutatkozó lemeze a Daptone Records múltigenlő elképzeléseit támogatja.
Charlie Simpson: Young Pilgrim [ folk / pop / rock ]
Ha karriered egy pop punk bandában, ráadásul egy sikeres pop punk bandában kezded, nyilván keresel egy halom lét, viszont soha többet nem vesz senki komolyan. Charlie Simpson is a bizalomért küzd.
Charlie Winston: Hobo
Ha az év legmegdöbbentőbb és egyben legerőteljesebb bemutatkozását keresnénk, nem kellene tovább kutatnunk, mert az már - tulajdonképpen a tavalyi év végén - megszületett. Charlie Winston és az ő Hobo című debütalbuma minden kétséget kizáróan 2009 egyik (ha nem a) legjobb nagylemeze.
234567891011
6 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.