Kedvenc helyek

Friss zene
Chi Glassic vol.1 - Dub Local
(Chi Recordings) Izgalmas dolog egy kiadó első válogatáslemezét először hallgatni. Még érdekesebb, ha hozzávesszük, hogy a kiadó is, a lemez is magyar. Kíváncsiságunk azonban akkor tetőződik, amikor kiderül: egy dubösszeállításról van szó. Hamar ráérez az utazós zenékben járatos hallgató, hogy nagy szüksége van erre a kiadványra.
Chi Glassic vol.2 - Crash&Carry
(Chi Recordings)A magyar elektronikus tánczene gondozásában élenjáró Chi Recordings nem DJ-knek szánt, műfajokat áttekintő CD-sorozatának második kiadványa a Dub Local után most a honi ütemtörők színe-javát gyűjti össze, azaz ezúttal a breakbeat zene van terítéken.
Chicane: Giants [ ambient / electronica ]
Két évvel ezelőtt megjelent - akkor úgy tűnhetett pályaösszegző - best of válogatáslemeze után kerülhet a polcokra és különböző folderekbe Chicane, azaz Nicholas Bracegirdle negyedik stúdióalbuma, a Giants.
Chicken Lips Presents The Rhythm Odyssey: Metaphysical Translation [ disco / electronica / house ]
Megint itt egy electronica lemez, mely tovább erősíti a nyolcvanas évek retro-vonulatát a kortárs tánczenében. Ezúttal a The Rhytm Odyssey szinti-orientált dalai ültetnek az időgépbe, hogy visszarepítsenek a jövőbe.
Chicken Lips: Experience Of Malfunction [ disco / funk / house ]
A korábban a Bizarre Inc. acid house zenéje körül produceri munkákat végző páros (Andy Meecham és Dean Meredith) a kilencvenes évek vége óta működik Chicken Lips néven.
Chickenfoot: Chickenfoot III [ blues / metal / rock ]
Sok szupergrupp esetében az a gond, hogy olyan örömzenét nyomnak, ami csak a tagoknak okoz örömet. A Chickenfoot nem ezt a halmazt gazdagítja: régi vágású hard rockjukkal nem akarnak semmi újat feltalálni, csak zúzni egyet, ezt pedig becsületesen csinálják.
Chief Rebel Angel: Death Rock City
(Edge Records)A magát az Entombed svéd death metal zenekar Luciferről, az Isten ellen fellázadt angyalok vezéréről írt dalának címe nyomán elnevező Chief Rebel Angel már jó ideje a honi underground rockszíntér titkos ászának számít, de a tapasztalt zenészekből álló együttes mocskos death’n’rolljával eddig csak a BudapestRockNRoll válogatásokon találkozhattunk (a 2005-ös Vol.3 lemezen például rögtön övék volt a nyitódal). 2007 végén aztán végre megjelent a formáció bemutatkozó albuma, mely zömében másfél-két perces dalaival nem is okoz csalódást.
Chilly Gonzales: The Unspeakable Chilly Gonzales [ classical / pop / rap ]
Az énekes, producer, zeneszerző, színész, forgatóköknyvíró, zongorista Jason Charles Beck, művésznevén Gonzales egyik alteregója az előtaggal kiegészített Chilly Gonzales, aki új lemezén az akaratát izgalmas módon megvalósítani képes MC szerepköréből beszél, rappel, oszt.
Chipmunk: I Am Chipmunk
Míg a tizennyolc éves Chipmunk jövőjének részét képezheti majd pár névváltoztatás, melynek során akár Bigmunkig is eljuthat, a jelen egy a garage-ból, hiphopból, popból és reggae-ből építkező tehetséges fiatal rappert mutat. A már 2007-ben mixtappel jelentkező, a grime környékéről indult tottenhami fiú bátran és határozottan lépked előre, sőt ha arról van szó, büntetni sem fél, miközben figyelmeztet: a kor is csak egy dolog.
Chipmunk: Transition [ grime / hiphop / pop ]
A most húsz éves Fyffe fiúból férfivá válására mutogatva adott címet új lemezének, de valahol a nagy átmenetbe belenyúlt a szőrös kezű rutinóriás, és az önkifejezés lehetőségeit a sarokba szorítva egy minden feszültséget és sorját nélkülöző albumot kapunk.
45678910111213
8 / 21 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.