Kedvenc helyek

Friss zene
!!! Chk Chk Chk: TH!!!ER [ electronica / funk / indie / pop / rock ]
2006 körül, amikor a nu rave nevű táncos post-punk zene nagyon aktuális volt, az LCD Soundsystem, a CSS és a Rapture mellett a !!! volt a stílus legfontosabb tengerentúli képviselője. Azóta a divat elmúlt, a zenekar pedig dance punkból gitárfunkra váltott.
Chris Cornell: Carry On
(Interscope / Universal)Három album (Audioslave, Out Of Exile, Revelations) után Chris Cornell frontember 2007 februárjában kilépett az Audioslave-ből, míg három zenésztársa Zack de la Rocha énekessel újra aktiválta a 2000-ben leállított Rage Against The Machine-t, a gitáros Tom Morello pedig még szólóelőadóként is készített egy lemezt Nightwatchman név alatt One Man Revolution címmel. A 2007-es Szigeten is fellépő Cornell szólóanyaga, a Carry On folytatást hirdet címében – többek között a már az előző évtizedben megkezdett szólókarrier folytatását.
Chris Cornell: Higher Truth [ country / rock ]
Dogma: attól, hogy egy zenekar több alapművet is letett az asztalra vagy ne adj’ isten, részese volt egy komplett zenei forradalom elindításának, még az égvilágon semmi nem garantálja, hogy a csapat tagjai szólóban ne lennének képesek minősíthetetlen produkcióra.
Chris Cornell: Scream
(Interscope / Universal)Chris Cornell már a seattle-i Soundgarden felbomlása után előállt egy szólólemezzel (Euphoria Morning – 1999), de a Rage Againts The Machine zenészeivel alakított Audioslave-et is azért hagyta abba három album után (Audioslave, Out Of Exile, Revelations), hogy saját külön kis karrierjét folytassa (Carry On – 2007). Harmadik szólólemeze előtt az 1964-es születésű gitáros-énekes azonban úgy határozott, húz egy merészet és – lényegében sutba dobva eddigi rockzenei múltját – elkészít egy hiphop- és R&B-gyökerű lemezt az említett stílusok legfelkapottabb mai producerének számító Timbaland társaságában (Shock Value). A végeredmény Cornell rajongói mellett a kritikusokat is megdöbbentette – pedig annyira nem is rossz.
Chris Isaak: Always Got Tonight
(Reprise / Warner)Chris Isaak (szül.: 1956. június 26., Stockton, Kalifornia) dalszerző-énekes-színészt Wicked Game című érzéki balladájának köszönhetően automatikusan az "egyslágeres előadó" kategóriába helyezzük, de ezzel a négy év szünet után megjelent új - sorrendben nyolcadik - stúdióalbummal is bizonyítja, hogy jóval többre képes.
Chris Isaak: Best Of
(Reprise / Warner)Bármilyen hihetetlen, de Chris Isaak 2006 júniusában betöltötte az ötvenet. Az évfordulóhoz időzítve válogatáslemez összegzi a kaliforniai dalszerző-gitáros-énekes két évtizedes karrierjét az 1985-ös Silvertone című bemutatkozó albumtól legutóbbi sorlemezéig, a 2002-es Always Got Tonightig, sőt néhány új felvételt is tartalmaz: a Cheap Trick együttes I Want You To Want Me-jének feldolgozását és a Forever Blue című saját szerzemény akusztikus verzióját.
Chris Isaak: Mr. Lucky
(Reprise / Warner)Bár Chris Isaak figuráját a tömegek leginkább Wicked Game című slágere és annak emblematikus videója alapján ismerik, itt az est.hu-n már többször – Always Got Tonight című 2002 albumának és Best Of című 2006-os karrieráttekintő válogatásának kritikájában – is elmondtuk, hogy ennél mélyebben is érdemes megismerkedni vele. Ez az állítás az amerikai gitáros-énekes hét év kihagyás után megjelent új sorlemezének tükrében is igaz (a köztes időszakban az említett slágerválogatás mellett egy zömében feldolgozásokból álló karácsonyi album és egy koncertlemez jelent csak meg tőle).
Chris Rea: The Very Best Of
(Magnet/Warner) Chris Rea gyűrött arcú és szakállas, gitárját már 25 éve nem cserélte le, életműve fejezetei felcserélhetők és válogatáslemezei is egyformák.
Chris Spedding: The Very Best Of
(Capitol / EMI)Meghökkentő húzás The Very Best Of címmel kiadni egy lemezt olyasvalakitől, akinek egyetlen slágere volt (Motor Bikin` – 1975), de Chris Spedding, a bőrdzsekis gitárzsoldos megérdemli - nem hiába dolgozott szinte mindenkivel a hatvanas évek nagyjaitól a Sex Pistols és a Vibrators punkjain át a U2 The Million Dollar Hotel filmzenelemezéig, a Roxy Music visszatérő turnéjáig és Katie Melua sikeralbumaiig (Call Off The Search, Piece By Piece).
Chris Walla: Field Manual
(Barsuk / Neon Music)Chris Walla, az ezredforduló utáni amerikai indie rock színtér egyik legsikeresebb zenekarának, a Death Cab For Cutie-nak a gitárosa és producere, anyazenekarával egyre komolyabb diadalokat könyvelhet el: a 2005-ös Plans album milliós példányszámban fogyott, a legfrissebb Narrow Stairs pedig rögtön az amerikai lista élén nyitott 2008 májusában! Walla a DCFC mellett mások lemezein is nagy sikerrel producerkedik, ott volt a Hot Hot Heat debütálásánál, illetve dolgozott a Youth Group (Skeleton Jar), a Nada Surf (The Weight Is A Gift) és a Decemberists mellett is (Picaresque, The Crane Wife). A sokoldalú háttérember 2008-ban a saját neve alatt is előállt egy korrekt szólólemezzel.
567891011121314
9 / 21 oldal
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.