Kedvenc helyek

Friss zene
D Double E Featuring Dizzee Rascal: Bluku! Bluku! EP [ garage / grime / rap ]
Ütős hétszámos grime EP a műfaj két nehézsúlyú fenegyerekétől.
D'Angelo: Voodoo
(Cheeba Sound/EMI) A soul szerelmesei kétsorosan is kiböjtölték a maguk hét szűk esztendejét, hiszen a hetvenes évek vége óta egészen a kilencvenesek közepéig, csak elvétve jelent meg a műfaj hagyományaihoz méltó album. Azóta viszont főleg csak a csajok tettek ki magukért, nívós férfi előadóból még mindig nagy a hiány, egy igazi kivétel akad mindössze: D'Angelo.
D12: Devils Night
(Shady Records/Universal) Két planetáris sikerű album (The Slim Shady LP, The Marshall Mathers LP) után Eminem egy együttes tagjaként jelentet meg lemezt: az öt detroiti feka haverral közösen alkotott D12 (Dirty Dozen, avagy Piszkos Tizenkettő) bemutatkozó korongja jobb pillanataiban olyan, mint egy Eminem-lemez (főleg, hogy a zene szerző-producere általában maga Eminem, sőt négy számban Dr. Dre is besegít). Az ilyen pillanatok száma azonban nem elég.
D12: My Band
Eminem és öt feka haverja a második D12-albumot egy megaslágerrel harangozza be, mely az együttes belső viszonyaiból csinál viccet.
D12: Purple Pills
(Shady Records/Universal) Eminem és öt feka rapperhaverja a Devils Night című D12-album megjelenéséhez egy új maxit is időzített, de az albumon Purple Pills (Lila tabletták) címmel szereplő drogtémájú dal a kislemezváltozatban Purple Hills (Lila dombok) lett, mint ahogy a szövegét is átírták a kényes pontokon.
D12: Shit On You
(Shady Records/Universal) Mikor Eminem egy csapat feka kíséretében vette át legutóbbi Grammyjét, és közölte, hogy áprilisban jön az új album, nem egy új Eminem-lemezre utalt, hanem a mellette álló fekákkal közös együttesének, a D12-nek a bemutatkozó albumára, melyről már itt is van a beharangozó maxi.
Daddy G: DJ-Kicks
A Massive Attack fekete óriása a 100th Window és Danny The Dog albumok munkálataiban nem vett részt, de közben egy mixlemezt simán bevállalt.
Daft Punk: Aerodynamic
(Daft Life/Virgin/EMI) A Discovery című zseniális új Daft Punk-album második kislemezdalában - a One More Time-mal ellentétben - nincs ének, de egyéb izgalom annál több.
Daft Punk: Alive 1997
(Daft Life/Virgin/EMI) Fura, hogy fél évvel a nagysikerű második Daft Punk-album, a Discovery megjelenése után egy 1997-es koncertfelvételt dobnak piacra, még az első album, a Homework turnéjáról. Lenyomat egy olyan időszakból (és egy olyan hangzásból), amin a maszkok mögé rejtőző párizsi duó már végérvényesen túllépett.
Daft Punk: Alive 2007
A francia house duó a csúcsmű (Discovery, Interstella 5555) után a Human After All-lal mellélépett, de turnéjával újra nagyot dobott. Az Alive 1997 után újabb koncertlemez!
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.