Kedvenc helyek

Friss zene
E.Z. Basic: Hocus Focus
(szerzői kiadás)A klasszikusabb, melankolikusabb zenei világban mozgó Amber Smith (rePRINT) és a garázs-rockban gyökerező Moog (Sold For Tomorrow) után a hazai indie-pop színtér többi együttese is szépen lassan eljut a nagylemez-megjelenésig. 2007 őszére a groove-osabb, szintetikusabb vonal képviselőin volt a sor: a magyar és angol szövegű dalokat vegyítő Hangmás (Funeral Party Budapest) mellett a kizárólag angolul éneklő E.Z. Basic is elkészíthette első albumát.
Eagle-Eye Cherry feat. Neneh Cherry: Long Way Around
(Polydor/Universal) Neneh Cherry féltestvére, a gitáros-énekes Eagle-Eye bajusza ellenére is popsztár tudott lenni, mivel szimpatikus figurájához szimpatikus slágerei is voltak (Save Tonight, Falling In Love Again, Are You Still Having Fun?).
Eagle-Eye Cherry: Subrosa
(Polydor / Universal)A dzsessztrombitás Don Cherry fia, Neneh Cherry és Titiyo énekesnők féltestvére, Eagle-Eye Cherry harmadik lemezén is folytatja a rádiós popslágerek gyártását. A Subrosa tipikus svéd poplemez: már elsőre piszkosul belemászik a hallójáratokba, ám később alig emlékszünk belőle valamire. Sasszem azonban nem teljesen értéktelen produkcióval tért vissza három év szünet után.
Eagles Of Death Metal: Death By Sexy
(Downtown)Valahol a kaliforniai Palm Desertben egy forró kilencvenes évekbeli hajnalon ez a meggondolatlan mondat hagyta el egy erősen ittas fazon száját: „A Poison az death metalt játszik.”. „Igen, a Poison a death metal Eaglese” – replikázott egy bizonyos Jesse Hughes. Azóta eltelt csaknem egy évtized, és Hughes már második garázs-rockos nagylemezét jelenti meg Eagles Of Death Metal nevű zenekarával, melyben régi haverja, a Queens Of The Stone Age-frontembere, Josh Homme dobol. Akkor hogy is van ez?
Eagles Of Death Metal: Heart On
(Downtown / Universal)Sok év telt el azóta, hogy Jesse Hughes és Joshua Homme (főállásában a Queens Of The Stone Age feje, a Desert Sessions sivatagi bulijainak kulcsfigurája) megalapították az eredetileg gondűző- és viccprojektnek induló Eagles Of Death Metalt. A zenekar, amelyben a gitáros-énekes Jesse a fő dalszerző, Josh pedig dobol és ellátja produceri teendőket, 2004-ben állt elő Peace, Love, Death Metal című első lemezével, majd 2006-ban a Death By Sexy tovább fokozta az izgalmakat. A turné folyamán a bajszos frontember és koncertzenészei a 2007-es Sziget Fesztiválra is ellátogattak (lásd interjúnkat!), miközben Homme már a QOTSA élére visszatérve népszerűsítette az Era Vulgaris anyagát. 2008-ban Jesse és Josh harmadik nekifutásra tovább tökéletesítették a stúdióban azt, amit elkezdtek – az élő felállás pedig 2009. március 16-án este a Dürer-kertben újfent tiszteletét teszi nálunk.
Eagles Of Death Metal: Zipper Down [ alternative / rock ]
Vajon mennyire lehet sikeres egy hobbiprojekt, mely farzsebből előkapott rock’n’roll dalokban utazik, és nem mellesleg magáénak tudhatja az univerzum egyik leghülyébb zenekari nevét? Nos, a Puscifer mellett az Eagles Of Death Metal is megadja a nyilvánvaló választ.
Eagles: Long Road Out Of Eden
(Universal)Az 1971-ben Linda Ronstand kísérőzenekarából kinőtt, Byrds- és Gram Parsons-féle country rock által inspirált Eagles volt a hetvenes évek legsikeresebb amerikai együttese: a 1976-os Hotel California nagylemezből csak a megjelenés évében kilencmillió fogyott, a Their Greatest Hits (1971–1975) válogatás pedig minden idők második legnagyobb példányszámban elkelt albuma az Egyesült Államokban (a világon a harmadik, mert globális szinten az AC/DC Back In Blackje már egy hajszállal lekörözte a Michael Jackson Thrillerje vezette öröklistán). A legendás Los Angeles-i zenekar tagjai hatvanéves korukban új lemezzel jelentkeztek, és Long Road Out Of Eden című visszatérő albumuk is hű marad a hagyományokhoz – máris sokszoros platina szerte a világban.
Earl Zinger: Put Your Phazers On Stun Throw Your Health Food Skyward
(!K7/BMG) Ha hiszünk Earl Zinger életrajzának (lásd: www.k7.com/news/earlz.html ), akkor egy veterán varietéénekesről van szó, aki a negyvenes évek óta jelen van a könnyűzenei életben, segített Bob Dylannek szöveget írni, Malcolm McLarennek punkforradalmat szervezni, egyengette Bob Marley pályáját, és ott bábáskodott a techno születésénél is. Ez persze vicc, ugyanolyan pszeudo produkció, mint a tavalyi Gorillaz-album volt. Vajon ki áll mögötte?
Earth Wind & Fire: Let's Groove - The Best Of
(Columbia/Sony) A fekete White fivérek zenekara, mely annak idején az őselemekből választott magának nevet, legutóbb Wyclef Jean The Ecleftic című albumán adott életjelt magáról néhány hónapja. Ami azonban biztos, az az, hogy időről időre feltűnik tőlük a boltokban egy-egy slágerválogatás. Ez is az, és volt rá miből válogatni.
Easy Star All-Stars: Dubber Side Of The Moon [ dub / dubstep ]
Az Easy Star All-Stars hét éve adta ki első, Dub Side Of The Moon című bemutatkozó lemezét, mely a Pink Floyd The Dark Side Of The Moon című albumának dub/reggae újragondolása volt. Aztán később ezt egy Beatles albummal is megcsinálták.
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.