Kedvenc helyek

Friss zene
G. Love & Special Sauce: Long Way Down
Ha valakinek valaha túl sok lett volna Kid Rock, mert mondjuk túl egyenes hajúnak, alatta túl nagy arcúnak, autóját túl erősnek, túl sasosnak, barátnőit túl szilikonosnak, zenéjét netán túl önfényezőnek, hozzáállását túl amerikainak gondolta, az most G. Love-val és a Special Sauce-szal kap alternatív megfejtést a blues-ra és úgy általában: az amerikai gyökérzenékre épülő rockos hiphopra.
G. Love: Fixin' To Die [ blues ]
Hiába mond bárki bármint, blues nélkül a rakkenroll még félkarú óriás sem volna, sőt nem is létezne, úgy ánblokk. Kézenfekvő tehát, hogy hébe-hóba érdemes visszaásni a gyökerekig. G. Love megtette, jól tette.
Gábor Deutsch: Turning Thirty
Majdnem tíz évvel ezelőtt jelent meg az azóta hangmérnökként, remixerként és kiadóvezetőként is hírnevet szerző Deutsch Gábor Contrast című debütáló albuma. A harmadik iksz berajzolása azonban úgy tűnik, elég inspirációt jelentett egy új anyag elkészítéséhez.
Gabriella Cilmi: Lessons To Be Learned
(Island / Universal)A brit piacon az elmúlt két évben egyre fiatalabb dalszerző-énekesnők váltják egymást. Lily Allen 21 éves volt első albuma megjelenésekor (Alright, Still), Kate Nash kereken 20 (Made Of Bricks), Amy Macdonald még annyi sem (This Is The Life), Adele pedig ezt lemeze címében is hirdette (19). Laura Marling épp betöltötte a 18-at, mire 2008 februárjában megjelent Alas I Cannot Swim című nagylemeze (lásd interjúnkat!), de még nála is akadt fiatalabb befutó: az 1991. október 10-én született Gabriella Cilmi csak 16 és fél volt, mikor tavasszal piacra került Lessons To Be Learned című albuma, mely azóta már hozzánk is eljutott.
Gabriella Cilmi: Ten [ blues / pop / rock ]
Van abban valami végtelen elszántság és optimista hevület, ahogy Gabriella Cilmi második lemezét indítva beleénekli a márciusi tizensok fokba, hogy "I am a woman on a mission". Hasonló szellemben folytatódik az első kislemezt is adó dallal induló Ten.
Gabrielle: Dreams Can Come True - Greatest Hits Vol 1
(Go Beat/Universal) A legsikeresebb mai angol soul énekesnő, Gabrielle a Bridget Jones filmzenelemezre készült Out Of Reach sikerének nyomán gyorsan összefoglalja egy évtizedes zenei pályáját.
Gabrielle: Out Of Reach
(Go!Beat/Universal) A Bridget Jones naplója című sikerkönyv moziadaptációjának filmzenelemezéről Geri Halliwell diszkófeldolgozása (a Scream If You Wanna Go Faster albumra is rákerült It's Raining Men) mellett kislemezre másoltak egy második dalt is, Gabrielle Out Of Reach című dalát (ami miatt aztán újra kiadták az angol énekesnő Rise című 1999-es sikeralbumát, ezzel az új dallal kiegészítve).
Galactic: Carnivale Electricos [ funk / soul / world music ]
A New Orleans-i zenekar az évek során nyolctagúról öttagúra csappant, de zenéje semmivel sem lett szegényebb, sőt némi modern smink is került a funk/soul alapra, amit sok esetben hiphop, elektronika és afrikai dallamvilág dúsít.
Galapagos: Magasan száll...
(szerzői kiadás)A 2000-es Mezőtúri Wanted Fesztivál tehetségkutató versenyének győztese, a dunaújvárosi Galapagos három év alatt jutott el első hivatalosnak nevezhető kiadványáig. A Magasan száll... maxi nyilvánvalóvá teszi, amit koncertjeik közönsége már rég tud: Magyarország egyik legjobb fiatal zenekaráról van szó.
Galapagos: Majmokbolygója
(szerzői kiadás)A 2003 nyarán kijött Magasan száll... című maxi után most megjelent a Galapagos zenekar első albuma. Ezúttal is szerzői kiadásról van szó, ám a hangfelvételből nem feltétlenül jönnénk rá, hogy nincs tisztes anyagi hátterű cég a produkció mögött. Emiatt persze a nagykiadóknak kellene szégyenkezniük, a Galapagos viszont nagyon is büszke lehet magára: remek debütáló albumot tett az asztalra.
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.