Kedvenc helyek

Friss zene
India.Arie: Voyage To India
(Motown / Universal)Tavaly sokat dicsértük a furcsa nevű amerikai gitáros-énekesnő, India.Arie bemutatkozását, a beszédes című Acoustic Soul albumot és annak Video című slágerét. Indiát azóta hét kategóriában jelölték Grammy-díjra, előzenekaroskodott Sade Lovers Live turnéján, és most megjelentet egy újabb remek albumot.
Indigo Girls: Indigo Girls
(Epic/Sony) A tavalyi év végén jelent meg Retrospective címmel egy válogatás a felénk - méltatlanul - alig ismert Indigo Girls amerikai folk-rock duótól. Ezzel párhuzamosan került újra boltokba a két lány első négy stúdióalbuma, digitálisan újramaszterelve, bónuszfelvételekkel megspékelve. Az életmű első darabja - mely eredetileg pontosan tizenkét éve, 1989. február 28-án meg jelent meg - így hozzánk is eljutott.
Infadels: Universe In Reverse
(Wall Of Sound / Neon Music)Az első kislemezeivel 2003-ban jelentkező londoni Infadels indie-dance kvintett 2006-ra csúszott első albuma, az ügyes és slágeres We Are Not The Infadels már a táncos-rockos zsánerkeresztező divathullám farvizén érkezett, hangzása viszont nem volt elég úttörő az akkoriban bontakozó new rave mezőny szempontjából – nem is vitte sokra (az egy évvel később ugyanannál a kiadónál és ugyanazzal producerrel – a Wall Of Soundnál, a Primal Scream-közeli Jagz Koonerrel – készülő, hasonló felfogású The State Of Things című Reverend And The Makers-lemez jóval sikeresebb utat járt be!). 2008 nyarán az agyonüthetetlen Infadels ismét próbálkozik: az energikus koncertjeiről is híres, prolis ízű zenekar egy rockosabb második albummal tér vissza.
Infected Mushroom: The Legend Of The Black Shawarma
A kezdetben kedvenc ételeik körül forgó konceptalbumot tervező Amit Duvdevani és Erez Eisen bár szakított az eredeti elképzeléssel, a metál fémes jelenléte és a pszichedelikus trance végül nagy ívű, határozott és ellentmondást nem igazán tűrő mozdulatokkal eteti meg az ember agyát a fülén keresztül. A dalokban az arab hangzás vagy a szintipop mellett időben és zenei terekben is igen sokfelől válogatják az összetevőket.
Ingrid Michaelson: Human Again [ folk / indie / pop ]
A popzene utóbbi évei vitathatatlanul a lányokról szóltak. Dunát lehetne rekeszteni a tehetséges és kevésbé tehetséges előadónőkből. Ingrid Michaelson leginkább semmilyen.
Insane: Concord The World [ hardcore / metal ]
Hol vannak már azok az idők, amikor rosszakaróik az Insane-t a szegény ember Mudwayne-jeként emlegették! A budapesti zenekar hasonló metamorfózison esett át az évek során, mint a The Idoru vagy a Superbutt, azaz egyetlen alapító tagot leszámítva a komplett felállás lecserélődött.
Insane: Our Island – Our Empire
(Edge Records)A megalakulása óta eltelt tíz évben a budapesti Insane középiskolai haverzenekarból szép lassan a honi modern metál mezőny egyik megbecsült tagjává nőtte ki magát, a BPRNR-válogatások (BudapestRockNRoll Compilation Vol.1, Vol.2, Vol.3, Vol.4) egyik legstabilabb szereplőjeként. A sok tagcserén áteső együttes negyedik albuma, az Our Island – Our Empire érett, Európa-komform produkció, amely nívósabb, változatosabb, a korábbi három sorlemeznél (Searching For Thoughts – 2002, XXI Century Poison – 2004, King Of Fools – 2005). Az Insane folyamatosan úton van, 2008-ban megjárta már többek közt Angliát és Görögországot is, s a kontinentális turné augusztus végétől Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, majd októberben Hollandiában folytatódik.
Interpol: Antics
(Virgin / EMI)Az Interpol debütáló lemeze, a Turn On The Bright Lights volt az egyik legfontosabb momentum az új évszázad gitárzenei mozgolódásában, ennek megfelelően felfokozott várakozás előzte meg a zenekar második eljövetelét. Nem kellett csalódnunk: a mindig hűvös, kimért, elegáns fekete öltönyökben mutatkozó Joy Division-mániás New York-i négyes maximálisan beváltotta a nagy ígéretet.
Interpol: Interpol Matador Records [ alternative / post punk / rock ]
A harmadik évezred elején felfutó, (elsősorban) a nyolcvanas évek brit zenéiből építkező új dark-hullám egyik zászlóshajója egyértelműen az Interpol New Yorkból érkező négyese volt. A megannyi követőt produkáló irányzat mára veszíteni látszik vonzerejéből, de az Interpol egyelőre tartja magát a végzet ellenében.
Interpol: Our Love To Admire
(Capitol / EMI)Mióta az Interpol a Turn On The Bright Lights erényeit kikristályosító 2004-es Antics albummal a XXI. századi new wave/poszt-punk revival művészi csúcsára kapaszkodott, a New York-i „sötét zsaruk” konkurenciája is meglódult: Las Vegas-i megfelelőjük, a Killers a Hot Fuss-szal a színtér legnagyobb kereskedelmi sikerét érte el (sőt a Sam's Townnal már ki is ugrott a színtérről), de angol kistestvérük, az Editors is komoly tényezővé érett (The Back Room, An End Has A Start). A New York-i kvartettnek most ismét bizonyítania kell.
123456789
6 / 9 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.