Kedvenc helyek

Friss zene
Irigy Hónaljmirigy: Flúgos futam
(Zebra/Universal) Jó pár éve már annak, hogy az Irigy Hónaljmirigy nyolcfőnyi legénysége betolta a biciklit a magyar popzene apróbb-nagyobb kavicsokkal színezett portengerébe, és azóta, ha különösebb egyéniségről nem is tettek soha tanúbizonyságot, mégis folyamatosan elő tudtak rukkolni valami olyan szellemes dologgal (legutóbb például a Ráncdalfesztivál EP-n hallható Karel Gott-átirattal), ami az átlagos kocsmai paródiazenekar fölé emelte produkciójukat.
Irigy Hónaljmirigy: Ráncdalfesztivál
(Universal) A Dáridót is megjárt kiváló magyar paródiazenekar, ahogy ezt már megszokhattuk, két album között maxival (pontosabban EP-vel) ad hírt magáról, és ezúttal a szocialista tábor hetvenes-nyolcvanas évtizedének kommersz dalkultúráját veszi górcső alá egy táncdalfesztivál keretében.
Irigy Hónaljmirigy: ValóságShokk
(Zebra / Universal)Kézenfekvő volt, hogy a legsikeresebb magyar paródiazenekar legújabb - sorrendben hatodik - stúdióalbumán kiaknázza a valóságshow-kban rejlő humorpotenciált. Sajnos azonban a televízió műsorok rendkívül alacsony színvonala és/vagy a nyolcfős Irigy Hónaljmirigy - már egy ideje tapasztalható - ihlethiánya miatt ezúttal sem robbant elég nagyot a humorpatron.
Iron & Wine: Kiss Each Other Clean [ alternative / folk ]
Samuel Beam, a szakállas folk-guru utoljára egy B-oldal gyűjteményt jelentetett meg (Around The Well), valamint egy koncertlemezt (Norfolk), stúdióalbumot utoljára 2007-ben hallhattunk tőle (The Shepherd's Dog). Most ismét kiváló munkát hozott össze, mely varázslatos helyekre visz, és még csak a kanapéról sem kell felkelnünk.
Iron Maiden: A Matter Of Life And Death
(EMI)Eddie egy tank tetején, öt még nála is csontvázabb katona társaságában közelít felénk a borítón, amely a szokottnál nagyobb mértékben határozza meg a lemez tartalmát: a címét Michael Powell és Pressburger Imre 1946-os filmjétől kölcsönző A Matter Of Life And Death – hol konkrétan, hol kevésbé – egyetlen témáról, a háború embertelenségéről szól.
Iron Maiden: Edward The Great - The Greatest Hits
(EMI) Az Iron Maiden új válogatáslemezével kapcsolatban a hűséges rajongóban először is egyetlen kérdés tör fel: miért? A válasz Steve Harris zenekarvezető-basszusgitáros bevezető írásából derül ki: a heavy metal fáradhatatlan galoppozói fennállásuk 25. évfordulóját ünneplik tizenhat sikeres szerzeményük egy CD-n való megjelentetésével.
Iron Maiden: Somewhere Back In Time – The Best Of: 1980–1989
(EMI)A legutóbbi A Matter Of Life And Death albumhoz tartozó 2006-2007-es turné után az Iron Maiden tagjai a nyolcvanas évek dalaira koncentráló Somewhere Back In Time World Tourral nosztalgiáznak, melynek keretében a 2008-as Sziget „nulladik napján”, augusztus 12-én nálunk is fellépnek. A veterán brit heavy metal zenekar a nagyszabású múltbanéző turnéhoz igazítva – a Live After Death DVD mellé CD-n is – ad egy kis felkészülési segítséget az esetleges új rajongóknak a tökéletes koncertélményhez: válogatáslemezt jelentetett meg első hét albumának, vagyis csúcskorszakának legsikeresebb szerzeményeiből. Maiden-történelemlecke kezdőknek.
Iron Maiden: The Book Of Souls [ metal ]
Egy olyan zenekarnak, mely hét alapművet írt pályafutása során – merthogy a debütáló lemeztől a Seventh Son Of A Seventh Sonig az összes Iron Maiden-lemeznek kijár ez a titulus - már rég nincs mit bizonyítania. És tét nélküliség olykor nincs jó viszonyban a kreativitással.
Iron Maiden: The Final Frontier [ classic rock / metal / rock ]
Vannak zenekarok, amelyeket azért cseszegetnek a kritikusok, mert mindig kísérleteznek, új utakat keresnek, és nem tudnak olyan lemezt csinálni, mint régen; és vannak zenekarok, amelyeket meg azért, mert nem akarnak kísérletezni, új utakat keresni, és mindig olyan lemezt csinálnak, mint régen. Az Iron Maiden az utóbbi iskolapéldája: 1980 óta rendre a saját kliséiből épít metal erődöt. A most megjelent tizenötödik LP is esszenciális Maiden munka.
Ismerős Arcok: Kerítést bontok [ blues / folk / rock ]
Egy élet története. Komoly vállalás. Az Ismerős Arcok hetedik albuma 1968-ban kezdődik, és ott fejeződik be, ahol mindnyájunké.
123456789
8 / 9 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.