Kedvenc helyek

Friss zene
J. Mascis + The Fog: Free So Free
(City Slang / Neon Music) A Dinosaur Jr. egykori vezére, J. Mascis az amerikai alternatív színtér nagy-nagy hőse. Érdemei akár zenészként, akár producerként elévülhetetlenek, még akkor is, ha eredeti zenekarának feloszlása óta megjelent két szólólemeze nem öregbítette túlzottan hírnevét. A Free So Free is barátságos, lusta-nyammogó rocklemez, néhány kimagasló dallal.
Ja Rule: Pain Is Love
(Def Jam/Universal) Nem semmi ez a thug: a Jay-Z (lásd: The Dynasty) védőszárnyai alól kibújt Ja Rule harmadszorra olyan albumot gurított, hogy azzal idén szinte mindenkit letarolt a kommersz rap csúcsnehéz pályáján.
Ja Rule: PIL2 [ hiphop / rap ]
Ja Rule hangja olyan, mint Freddy Krueger arca. Ehhez képest messze nem ő tolja a legkeményebb hiphopot, annak ellenére sem, hogy 2011-ben huszonnyolc hónapra sittre vágták adóstiklizés miatt. Hosszú hallgatás után itt az új lemez, ami nem egy velőtrázó munka.
Ja Rule: The Last Temptation
(Def Jam / Universal)A rapbiszniszben az elmúlt egy évben komoly tényezővé vált Murder, Inc. birodalom vezér thugja, a reszelős hangú Ja Rule negyedik albumával a pop-rap zsánerben Nelly (lásd: Nellyville), a nyolcvanas évek slágereinek újrahasznosításában pedig P. Diddy babérjaira tör .
Jack Johnson and Friends: Sing-A-Longs And Lullabies From The Film Curious George
(Brushfire / Universal)Jack Johnsonnal 2006. február végén az a különleges dolog esett meg, hogy egyszerre vezette a brit és az amerikai albumlistát – két különböző kiadvánnyal! A hawaii szörfbajnok és sportfilmes múltú dalszerző-gitáros-énekes az angoloknál – miután a BRIT Awards gáláján elnyerte legjobb új nemzetközi előadónak járó díjat – In Between Dreams című 2005-ös anyagával jutott a csúcsra, míg hazájában már vadonatúj korongjával, a Curious George című animációs mese filmzenelemezével lett No.1.
Jack Johnson: In Between Dreams
(Brushfire / Universal)Jack Johnsonnal 2006. február végén az a különleges dolog esett meg, hogy egyszerre vezette a brit és az amerikai albumlistát – két különböző kiadvánnyal! A hawaii szörfbajnok és sportfilmes múltú dalszerző-gitáros-énekes hazájában a Curious George című animációs mese filmzenelemezével lett No.1, míg az angoloknál – miután a BRIT Awards gáláján elnyerte legjobb új nemzetközi előadónak járó díjat – In Between Dreams című 2005-ös albumával jutott a csúcsra.
Jack Johnson: Sleep Through The Static
(Brushfire / Universal)A hawaii szörfbajnokból dalszerző-gitáros-énekessé előlépett Jack Johnsonnal 2006 februárjában az a különlegesség esett meg, hogy egyszerre vezette a brit és az amerikai albumlistát, de két különböző kiadvánnyal: az angoloknál In Between Dreams című harmadik sorlemezével, míg hazájában az akkor frissiben mozikba került animációs mese, a Curious George filmzenéjével jutott a csúcsra. Két évvel később, 2008 februárjában negyedik sorlemeze egymagában is megismételte a bravúrt: a stabilan jó színvonalú Sleep Through The Static az Atlanti-óceán mindkét partján No.1 lett!
Jack Peñate: Everything Is New
Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy két éve különösképp nagy figyelemre méltattuk volna Jack Peñate bemutatkozását. Nem hazudunk, nem méltattuk. Alapvetően egy középszerű figura volt, középszerű dalokkal. Semmi különös, csak egy újabb pörsenés az indie pattanásos arcán. Jack most újrabootolt.
Jack White: Blunderbuss [ blues / country / folk / rock ]
A veszteségből és kiábrándultságból nem egy esetben született már maradandó album, gondoljunk csak a leghíresebbre, Dylan Blood On The Tracks-ére. Ha van igazság a Földön, a Blunderbuss-ból is legenda lesz.
Jacked: Stop The Show
(Universal)A magyar indie-rock színtéren – a már negyedik albumánál tartó Amber Smith (Introspective) mellett – az elmúlt egy év során sorra jelentkeztek debütáló lemezükkel a zenekarok, a Moog (Sold For Tomorrow), az E.Z. Basic (Hocus Focus), a Hangmás (Funeral Party Budapest), a debreceni Gonzo (Lost And Found), és most a székesfehérvári Jacked is, mely gimnazista tagjaival minden fenti versenyzőnél fiatalabb. A – mai magyar viszonylatban – üstökösszerű karriert befutó kölyökkvintett első albuma rögtön egy nagykiadó gondozásában jelenik meg, és 2008. március 21-én a budapesti Bakelit Multi Art Centerben már indul is a hozzá időzített országos indie-miniturné a fent említett Amber Smith, Moog és E.Z. Basic társaságában. Az első lemezkritika itt az est.hu-n olvasható.
Játék
A 2008-ban alakult csapat joggal titulálható az európai színtér egyik legelismertebb keltapunkzenekarának.
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.