Kedvenc helyek

Friss zene
Javelin: No Más [ electro / funk / r&b ]
Üdítő érzés, hogy léteznek még a Javelinhez hasonló együttesek. A brooklyni srácok egy évvel ezelőtt szinte még sehol sem voltak, most pedig David Byrne világzenére szakosodott kiadójánál, a Luaka Bopnál jelentették meg No Más című debütáló albumukat. Jól tették!
Jay And Silent Bob Strike Back (filmzenelemez)
(Universal) Jay és Néma Bob visszavág, 2001. december 20-tól végre a magyar mozikban is. A Kevin Smith rendezésében és (végre) főszereplésével készült idióta vígjáték filmzenelemeze azonban, mely a Because I Got High című Afroman-dalt is befuttatta, már kapható.
Jay Z: Magna Carta... Holy Grail [ hiphop ]
Jay Z híres ember, ezt mindannyian tudjuk, de az óceánnak ezen az oldalán zenéje helyett általában az ugrik be róla az embereknek, hogy ő Beyoncé férje. Ez pedig szemmel láthatóan, vagyis inkább füllel hallhatóan nem zavarja őt, új lemeze ugyanis hemzseg a Queen B.-utalásoktól.
Jay-Z & Kanye West: Watch The Throne [ hiphop / rap ]
Jelen állás szerint a hiphop két legnagyobb, vagy mondjuk legsikeresebb előadója Jay-Z és Kanye West. A hír, hogy a két nagyágyú közös lemezt készít, már hónapok óta izgalomban tartotta a rajongókat, a Watch The Throne pedig 2011 talán legjobban várt rap lemezévé vált. Hát íme.
Jay-Z/Linkin Park: Collision Course
(Warner)2004 két legnépszerűbb bootleg albuma Jay-Z rapjeire épül: míg a Danger Mouse-féle The Grey Album jogproblémák miatt hivatalosan nem jelenhetett meg és csak az interneten futhatott be karriert, addig az MTV felkérésére született Jay-Z/Linkin Park-produkció hatalmas kereskedelmi sikert aratott.
Jay-Z: '03 Bonnie And Clyde
(Roc-A-Fella / Universal) Jay-Z briliáns The Blueprint albumáról Európában nem lett sláger, a felemás The Blueprint2 első kislemezdala viszont rögtön azzá vált - igaz, ehhez a Beyoncé Knowles, a Destiny's Child vezérünője is kellett. A Nelly és Kelly Rowland-féle Dilemma testvérdala, ám annál hagyományosabb szerelmes duett.
Jay-Z: American Gangster
(Roc-A-Fella / Universal)Jay-Z kívülről-belülről mindent tud a hiphopról. Nemrégiben például kitűnően alkalmazta a hatásvadász visszavonulás/szünet trükköt, hiszen a korábbi csúcslemezeinél (The Blueprint – 2001, Unplugged – 2001, The Black Album – 2003) gyengébben sikerült, de a profi színvonalat azért megtartó Kingdom Come című 2006-os „visszatérő albumával” összetettben képes volt megőrizni vezető pozícióját. Azt persze ő is érezte, hogy legközelebb több kell, így ezúttal koncepciót szőtt új anyaga köré, és a kritikákkal illetett szövegi oldalra gyúrt rá.
Jay-Z: Chapter One
(Roc-A-Fella / BMG) A rap New York-i urától, Jay-Z-től alig több mint fél év alatt három album jött ki: a briliáns The Blueprint és a bravúrt élőben is megismétlő Unplugged, illetve az R. Kellyvel közös, nem túl izgalmas, de igen profi és hatásos The Best Of Both Worlds. Most itt van melléjük kiegészítőnek egy válogatás a duplaszájú rapper 1996 és '98 közti slágereiből, melyekben tucatnyi sztárvendég teszi tiszteletét.
Jay-Z: Kingdom Come
(Roc-A-Fella / Universal)New York koronázatlan rapkirálya nyolcadik sorlemeze, a 2003-as The Black Album után bejelentette be, hogy kész, vége, visszavonul, nem készít több albumot (alkalmi jelenéseket azért még vállalt, például a Linkin Parkkal közös Collision Course EP-n). Átvette az egyik legnagyobb múltú hiphop kiadó, a Def Jam igazgatói székét, békejobbot nyújtott nagy ellenségének, Nasnek, és élte életét Beyoncé párjaként (akinek B'Day albumán is reppelt egy kicsit). Aztán 2006 végén mégis visszatért egy világturnéval és egy stúdiólemezzel, melyen a Coldplay-vezér Chris Martin vendégszereplése a váratlan fordulat.
Jay-Z: The Black Album
(Roc-A-Fella / Universal)Az utóbbi évek egyik legjobb és egyben legtermékenyebb rappere, Jay-Z 2001-es The Blueprint című mesterművének szintjét a folytatással (The Blueprint2 – The Gift & The Curse) nem tudta tartani, de a búcsúlemezként hirdetett The Black Albumon ismét csúcsformában találjuk.
3456789101112
7 / 22 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.