Kedvenc helyek

Friss zene
Laibach: Wat
(Mute / EMI)A totális kultúra szlovén keresztes vitézei hét év dacos csönd után ismét kirajzottak rejtekükből, hogy újra rászabadítsák Európára vészterhes ideológiájukat, hogy figyelmeztessenek, itt vannak és ők az idő.
Lajkó Félix: Remény
(szerzői kiadás)Motollakezű hegedűvirtuózunk, Lajkó Félix utóbbi pár éve igencsak mozgalmasan telt. Családalapításra adta a fejét, 2005-ben megjelentette eddigi legkidolgozottabb lemezét 7 címmel (lásd interjúnkat), most pedig Remény címmel 1998 és 2006 közötti koncertfelvételeiből ad közre egy csokornyit, mielőtt Mundruczó Kornél Delta című filmjében színészként nézne újabb kihívások elé.
Lajkó Félix-Balázs János: Jelszó [ folk ]
A világ túlfelén, talán Pekingben talált egymásra a nagyszerű prímás és zongorista. A sztalkerek a 14 közös dal során olyan elzárt területekre engedik be a hallgatót – és egymást –, ami a sajátjuk volt eddig, de számukra is akad bőven meglepetés.
Lamb Of God: Resolution [ metal ]
A Lamb Of Godot egyre gyakrabban aposztrofálják a 2000-es évek Panterájaként. Hogy joggal-e, az kérdéses. Mert bár Dimebag Darrellék hatása tagadhatatlanul jelen van a richmondi ötös zenéjében, ők maguk sosem rukkoltak elő forradalmi újításokkal.
Lamb: 5 [ electronica / triphop ]
Az angol Lou Rhodes és Andy Barlow duója semmi esetre sem szeretné eltitkolni, hogy most megjelent lemezük egyúttal az ötödik is. Az évekig szólóprojektjeiket ápolgató tagok 2009-ben álltak újra össze.
Lamb: Best Kept Secrets - The Best Of Lamb 1996-2004
(Mercury / Universal) Talán a Lamb válogatáslemezének címe mindennél világosabban tudatosítja mi is az egyetlen igazi probléma ezzel a manchesteri duóval: nem sikerült nekik a nagy áttörés, legjobb dalaik még ma is jól őrzött titkok a széles közönség számára. Ezen próbál segíteni ez a gyűjtemény, mely meglehetősen öntörvényűen bánik a slágerekkel (több kislemez mellett például a What Soundról való Sweet is hiányzik) és túlzott hangsúlyt fektet a legutóbbi, kevésbé sikerült Between Darkness And Wonderre, de még így is igen kiváló bő hetven perc.
Lamb: Between Darkness And Wonder
(Mercury / Universal)A manchesteri Lamb kiemelkedik az elektronikus környezetben is dalszerkezetben gondolkodó fiú-lány duók közül. Ám ahogyan igazi nemzetközi áttörése elmaradt, úgy az ötletekből is kifogyni látszik. A két évvel ezelőtti What Sound még emlékezetes dalokra épülő kiegyensúlyozott lemez volt, a most megjelent negyedik album azonban inkább szétesőnek nevezhető.
Lamb: Gabriel
(Mercury/Universal) A What Sound album első kislemezdala a Café Del Mar - Volumen Ocho válogatásról már ismerős lehet, mégsem lehet eleget hallgatni. A maxin gusztusos remixek és egy kiadatlan Lamb-szám.
Lamb: Sweet
(Mercury / Universal)A 2002 nyarán újra Európában turnézó manchesteri Lamb a Gabriel után újabb számot másol kislemezre What Sound című harmadik albumáról, s a dalt olyanoknak adja ki utókezelésre, mint Lee Coombs vagy a 19-2000 című Gorillaz-sláger remixével feltűnt Soulchild. A maxin további kuriózumok is helyet kaptak.
Lamb: What Sound
(Mercury/Universal) Hogy a manchesteri Lamb duó miért nem lett olyan népszerű, mint a bristoli Portishead - a poptörténet egyik rejtélye. Pedig a bemutatkozó lemez (Lamb -1996) zaklatott kísérletezésénél jóval szelídebb, dalosabb, zeneibb második album, az 1999-es Fear Of Fours idején már minden adott volt a nagy áttöréshez, és nincs ez másként ennél a gyönyörű harmadik lemeznél sem.
12345678910
3 / 19 oldal
Játék
A szépség és a szörnyeteg alkotói ezúttal a Diótörő meséjét dolgozták fel újszerű, mágikus tálalásban, nagyszerű színészek közreműködésével.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.