Kedvenc helyek

Friss zene
O Brother, Where Art Thou? (filmzenelemez)
(Mercury/Universal) A Coen testvérek modern Odüsszeia adaptációja, az 1920-as évek Amerikájába helyezett Ó, testvér, merre visz az utad? (melyet a magyar közönség még csak a 2000-es Titanic Filmfesztiválon láthatott) szép sikert aratott, de a filmzenelemez még szebbet: több mint ötmillió példányban fogyott, a napokban négy Grammy-díjat is nyert és e pillanatban is vezeti az amerikai albumlistákat.
O.A.R.: King [ alternative / indie / rock / roots music ]
A földi királyságok egy része államalapítás nélkül bukik el. Az O.A.R. is birodalmat akar építeni, de még a trónkövetelésig is alig jut.
O.Children: Remixed [ disco / post punk ]
A zenekar a Bono Must Die nevű együttes feloszlása után született, miután Bono végülis kiperelte őket a zenekarnévből. A Joy Division örökségéből nagy kanállal merítő formáció első lemezének dalait remixelték emberek.
Oakenfold: A Lively Mind
(Perfecto / EMI)Paul Oakenfoldot, mint a modern tánczene egyik legdivatosabb figuráját, nem nagyon kell bemutatni – trance és house berkekben immár évtizedek óta tömegeket mozgat, és az ezredfordulón már Hollywood is felfedezte magának (Swordfish). Első szerzői nagylemeze, a sztárparádés Bunkka 2002-ben jelent meg, és több mint egymillió példányban talált gazdára. Az új album pontosan onnan folytatódik, ahol az előző véget ért, ugyanazzal a lendülettel, hasonló zenei megoldásokkal, jó néhány sztárvendéggel és igazi izgalmak nélkül.
Oakenfold: Bunkka
(Perfecto / BMG) Bármilyen hihetetlen, a világ talán legnevesebb DJ-jének, az augusztus 17-én Budapestre látogató Paul Oakenfoldnak csak most jelent meg az első saját albuma, amely azonban nem trance lemez, hanem egy popalbum számos sztárvendéggel, például Tricky és Nelly Furtado duettjével.
Oasis: Dig Out Your Soul
(Big Brother / Sony BMG)A Gallagher fivérek ezúttal sem kapkodták el a lemezkészítést: akárcsak a 2005-ös Don’t Believe The Truth esetében, most is három évet kellett várnunk az új Oasis-anyagra (2006 végén ugyan piacra került a súlyos aránytalanságokkal összerakott Stop The Clocks válogatás, 2007-ben pedig a Lord Don’t Slow Me Down turné-DVD, ám ez a rajongók óráját nem állíthatta meg). Az Oasis szerencsére az elmúlt nyolc évben albumról albumra egyre jobb lett újra: a Standing On The Shoulder Of Giants ezredfordulós mélypontja után a bíztató Heathen Chemistry és főleg a Don’t Believe The Truth megjelenésével a brit zenekar sokat visszanyert megkopott renoméjából – és ez a tendencia az új lemezzel is csak tovább erősödik.
Oasis: Don`t Believe The Truth
(Helter Skelter / Sony BMG)Három év szünet két Oasis-album között utoljára a lemezfelvétel közben két őstagot is kibuktató 2000-es Standing On The Shoulder Of Giants előtt volt, igaz ezúttal „csak” Alan White dobos a veszteség a 2002-es Heathen Chemistryt rögzítő felállásból, de a hatodik Oasis-sorlemez még így is az eddigi legnehezebb szülés volt. A végeredményen ebből szerencsére kevés hallatszik, sokkal inkább meghatározó, hogy a korábbiakhoz képest jelentősen továbbmozdult a hangszerelés és új hangulatok tűntek fel a dalparkban.
Oasis: Familiar To Millions
(Big Brother/Sony)Az Oasis dupla - bő másfél órás - koncertalbumát a Wembley Stadionban rögzítették július 21-én, és segítségével megtudhatjuk, hogy szólt volna a zenekar idei fellépése a Szigeten, ha a dalszerző-szólógitáros Noel Gallagher is eljött volna (mint emlékezetes, az öcsikéjének, az énekes Liamnek a viselkedését megelégelő Noel a nyár elején otthagyta az európai turnét, és csupán az írországi és nagy-britanniai bulikra - köztük a két Wembley-koncertre - tért vissza).
Oasis: Heathen Chemistry
(Sony)Az útkereső Standing On The Shoulder Of Giants után az Oasis új felállásban és új munkamegosztásban készítette el új stúdióalbumát. A dögös The Hindu Times maxival beharangozott Heathen Chemistry (mely nem keverendő össze a közel egy időben és azonos cégnél megjelenő Heathen című Bowie-lemezzel) összeszedettebb elődjénél.
Oasis: Songbird
(Sony)A 2002-es Heathen Chemistry albumról már négy Noel Gallagher-szerzemény került kislemezre (The Hindu Times, Stop Crying Your Heart Out, Little By Little / She Is Love), mire végre a Liam által írt három számból is esélyt kapott egy. Az alig kétperces Songbird az utóbbi évek legszerethetőbb Oasis-dala.
Játék
Mi van a bőrünk alatt? A kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.