Kedvenc helyek

Friss zene
P!nk: The Truth About Love
Pinkkel az a legnagyobb probléma, hogy képtelen belenyugodni a popelőadói státuszba, és mindenáron rocksztár akar lenni, mi több, meggyőződése, hogy az is. És bár nyilvánvaló, hogy a zenéje némileg organikusabb, mint mondjuk egy Cheryl Cole-lemez, azért Avril Lavigne-hez még mindig sokkal közelebb áll, mint mondjuk a Deep Purple-höz.
P.O.D.: Satellite
(Atlantic/Warner) Az Óperenciás-tengeren túli rock/metál világban pillanatnyilag a P.O.D. éli pünkösdi királyságát. Kegyetlen egy világ az, ahol ezeknek a szerencsétleneknek kell rendet teremteniük.
P18: Electropica
(Virgin / EMI)Akinek nem elég a néhai Mano Negra (Patchanka/King Of Bongo) felszabadult zenei eklekticizmusa és Manu Chao kultúrákon átívelő mixtúrája (Proxima Estacion: Esperanza), annak szól a P18 mindezt elektronikával megfejelő második lemeze. A Mano Negra egykori billentyűse által vezetett együttest élőben is hallhatjuk az idei Szigeten.
Paddy And The Rats: Lonely Hearts’ Boulevard [ folk / punk ]
Mint ismeretes, Európa közepén különösen nagy népszerűségnek örvendenek a hétvégi alkoholmaratonhoz passzoló zenék. Még akkor is (vagy kiváltképp akkor), ha ezek túlnyomó többsége valami szürreálisan szörnyű mutáció következtében jött létre.
Paint It Black – The Compilation Of The Rolling Stones Cover Tracks
(EMI)A 2005-ben megjelent A Bigger Bang album 2006-ra áthúzódó nagysikerű turnéja alatt minden Rolling Stonesszal kapcsolatos kiadványnak örül az egyszeri rajongó, legyen szó akár a Rarities 1971–2003 című szedett-vedett ritkasággyűjteményről, akár a Jagger/Richards-szerzemények különféle feldolgozásaiból válogató albumról.
Pajor Tamás: Önök Érték
(szerzői kiadás)Pajor Tamás, a Neurotic nevű nyolcvanas évekbeli budapesti rockzenekar szövegíró-énekes vezetője Xantus János 1987-88-ban készített Rock térítő című filmjének forgatása idején tért meg, és vált lázadó vadzseniből a HIT gyülekezet egyik emblematikus alakjává. Még csinált néhány lemezt gyülekezeti tagokból álló Amen nevű új zenekarával, de a kilencvenes évek legnagyobb részében eltűnt a nagyközönség elől. 2005 legvégére elkészült első hivatalos szólólemeze, mellyel hosszú szünet után újra szélesebb körben hirdeti az igét.
Pál Utcai Fiúk: Legelő
(1G Records)A nyolcvanas évekbeli magyar alternatív rock nagy túlélője, az 1983-ban szigetszentmiklósi tizenévesek által alapított PUF nem kapkodja el a stúdióalbumok kiadását: az 1993-as Szerelemharcot csak 2000-ben követte a Ha jön az élet…, a mostani Legelőig eltelt nyolc év alatt pedig 2004-ben egy koncertlemezzel és -DVD-vel (Közönséges), illetve egy riportkönyvvel (Álomhatár), 2005-ben pedig az 1985-89-es demófelvételek CD-kiadásával vigasztalódhattak csupán a rajongók – a rendszeres koncertek mellett persze. A hosszú albumközi szünet bizonyára annak is betudható, hogy a gitáros-énekes Leskovics Gábor – becenevén Lecsó – a Kispál és a Borzzal (Nagyon szerelmes lányok, Turisták bárhol, Én, Szeretlek, Téged), majd a Kiscsillaggal (Greatest Hits vol. 01.) kalandozott.
Paloma Faith: Fall To Grace [ jazz / r&b / soul ]
Paloma Faith hangját Jools Holland Etta James-éhez hasonlította, mert nincs hallása. A sajtó pedig az új Amy-t szeretné látni benne. A média minden aljasságra képes.
Palya Bea: Egyszálének
A kamasz korában még egyszerű népdalénekesnek indult Palya Bea 2003-as első szólóalbuma óta egyre tudatosabban építi a népzene és világzene határán mozgó öntörvényű pályáját. Gátlás nélkül nyúl hozzá az archaikus dalokhoz, hogy saját képére formálva azokat kedve szerint énekelje. Nemrég nagy sikert arató önálló eseteket kezdett adni, melyeken csak saját hangjára és a közönség közreműködésére épít, s melyek lenyomatát az Egyszálének album őrzi.
Palya Beáta: Adieu les complexes
(Naive / Sony BMG)Mint már 2007-es interjúnkból is kiderült, Palya Bea a legújabb – ha a 2003-as Ágról-ágra mellett az Álom-álom, kitalálom meselemezt és a Weöres Sándor versmegzenésítéseket tartalmazó Psychét is számoljuk, akkor negyedik – önálló albumát a francia Naive kiadóhoz szerződve készítette, saját zenekarával és külföldi vendégekkel. A címe egy ötvenes évekbeli Boris Vian-dalból, a Bourrée de complexes-ből való – ez nyilván az ottani közegnek szánt gesztus is, amellett mindenütt érthető ars poetica. Mit tehet egy magyar énekes(nő) odakint a világban? Azt, amit tud, adja magát gátak, gátlások nélkül.
Játék
Mi van a bőrünk alatt? A kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.