Kedvenc helyek

Friss zene
Quadron: Quadron [ lounge / pop / soul ]
A skandináv országok többek között kiemelkedő zenei kultúrájukról híresek. Norvégiáról rögtön eszünkbe jut a Röyksopp vagy Annie, Svédországról az ABBA vagy a The Knife, a finneknek meg gyakorlatilag van egy saját műfajuk, a skwee (electro funk), melynek fő képviselője Eero Johannes.
Quantic & Alice Russell With The Combo Bárbaro: Look Around The Corner [ funk / jazz / latin / soul / triphop ]
A worcestershire-i, de 2007 óta a kolumbiai Caliban (ill. az ott felállított analóg stúdióban) élő és alkotó Will Holland sosem pihen. Lemez lemez hátán, projekt projekt után, de kollaborációkból és remixekből sincs hiány a háza táján. Ezúttal ismét Quantic & His Combo Bárbaro nevű alteregója jelentkezik új albummal, mely az ugyancsak brit soulénekesnő, Alice Russell közreműködésével készült.
Quantic Presenta Flowering Inferno: Dog With A Rope [ dub / latin ]
A korábban soult, funkot és jazzt elektronikába csomagoló Will Holland a dubtól, a reggae-től és a latinos hangulatoktól ihletve készítette el új sorozatának második lemezét.
Queen + Paul Rodgers: The Cosmos Rocks
(Parlophone / EMI)A Queen és a néhai Freddie Mercury rajongói az új évezredben is bőven kapnak újrakiadásokat és visszatekintő anyagokat (Greatest Video Hits 1 & 2, Live At Wembley Stadium, Queen On Fire – Live At The Bowl, A Night The Opera – 30th Anniversary Collectors Edition, Rock Montreal & Live Aid stb.), de a legendás brit zenekar máig aktív tagjai, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos még tovább akarják nyújtani a Queen történetét. Nem elégednek meg azzal, hogy a régi dalokat a Free és a Bad Company egykori énekesével, Paul Rodgersszel kiegészülve turnéztassák, illetve mindezt koncertfelvételen dokumentálják (a nagyképű Return Of The Champions címet kapó 2005-ös dupla CD-n és DVD-n), de még egy új stúdióalbumot is rögzítettek Queen + Paul Rodgers név alatt.
Queen Of The Damned (filmzenelemez)
(Reprise / Warner)Vámpírfilmhez dögös zenei körítés illik (lásd: Dracula 2000, Blade II). A Queen Of The Damned című alkotás, mely gyaníthatóan a tragikusan elhunyt énekesnő, Aaliyah utolsó filmszerepe miatt válik majd híressé, pedánsan oldja meg e zúzós házi feladatot, sőt kizárólag a film számára írt, kurrens metálénekesekkel (köztük Marilyn Mansonnal) előadatott öt új felvételével szorgalmi munkát is teljesít.
Queen: A Night At The Opera (30th Anniversary Collectors Edition)
(EMI)Az 1975-ös év egyik – a Pink Floyd Wish You Were Here-je melletti – legnagyobb brit könnyűzenei sikerét meghozó A Night At The Opera a Queen pályafutásának vitathatatlanul legjobb lemeze. A klasszikus album harminc évvel megjelenése után, 2005 végén remaszterelve és egy DVD-vel kiegészítve került újra piacra.
Queen: Rock Montreal
(Parlophone / EMI)A Queen együttes, mely a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára már meghódította az egész világot, , népszerűsége csúcsán, egy nézettségi rekordokat döntő dél-amerikai turnét követően, 1981. november 24-én és 25-én Montrealban adott két remekbeszabott koncertet. A fellépésekről készült koncertfilm 1984-ben We Will Rock You címmel jelent meg videókazettán, a hanganyag azonban csak most (a szintén Rock Montreal címre keresztelt DVD-újrakiadással egy időben) vált hozzáférhetővé, újrakevert, digitálisan felújított – és két számmal bővített – formában, dupla CD-n és tripla bakeliten.
Queens Of The Stone Age: Era Vulgaris
(Interscope / Universal)A gitáros-énekes Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age elérkezett ötödik albumához, és most is megbízható minőséget szállít. A frontember jó előre megmondta: bár tudna, de nem akar egy második Songs For The Deafet készíteni. Ennek megfelelően a címével az időszámításunk utáni korszakot jelentő latin kifejezésben rejlő kétértelműségre rájátszó Era Vulgaris valahol félúton helyezkedik el a 2002-es csúcslemez kvázi slágeressége és a 2005-ös Lullabies To Paralyze sötétebb, súlyosabb pszichedelikus vonulata között, de találunk rajta a legutóbbi Desert Sessions albumról vagy az Over The Years And Through The Woods koncertanyagról ismerős dalt is.
Queens Of The Stone Age: Go With The Flow
(Interscope / Universal)A Queens Of The Stone Age a 2002 legjobb albumai listák élbolyába tartozó Songs For The Deafről - a No One Knows után fél évvel - újabb dalt másol kislemezre. A Go With The Flow maxiján a No One Knows UNKLE-féle remixe és egy koncertfelvétel is szerepel.
Queens Of The Stone Age: Lullabies To Paralyze
(Interscope / Universal)Dave Grohl visszatért a Foo Fightershez, Nick Oliverit kirúgták, de a QOTSA-fővezér Josh Homme ott folytatja, ahol a 2002-es Songs For The Deaf albummal abbahagyta: a Lullabies To Paralyze a 2005-ös év egyik legjobban várt anyaga, máris erősen esélyes az év legjobb rocklemeze címre is.
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
néha át lehet jönni Budára is - #pestiest helyett #budaiest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.