Kedvenc helyek

Friss zene
Rancid: Rancid
(Hellcat/Epitaph/HMK) A legnépszerűbb mai punkzenekarok egyike, a Rancid nem adott címet új albumának. Ha nem bemutatkozó lemezről van szó, ilyesmit akkor szokás tenni, amikor egy zenekar radikális váltást hajt végre karrierjében (a Genesis például slágeres popzenébe, a Cult effektezett modern rockba, a Blur lo-fi kísérletezésbe ment át cím nélküli albumán). Nos, az ötödik albumánál tartó Rancid a védjegyévé vált ska-punkból elhagyta a skát. De ettől még ugyanolyan lehengerlő maradt.
Random Movement: Lucky Guess [ drumandbass ]
A "nem régi zene, nem új zene, szimplán jó zene" mottóval közlekedő DJ körülbelül tíz éve megkezdett karrierje során a drumandbass egyik prominens képviselőjévé vált, akit a hangok szépsége ugyanúgy megfogott, mint a "hármasba vissza, padlógáz".
Raphael Saadiq: Stone Rollin' [ blues / soul ]
Raphael Saadiq szólókarrierje mellett olyan előadókkal dolgozott producerként, mint John Legend, D'Angelo vagy Mary J. Blige, és nem sokkal a tizennyolcadik születésnapja előtt már Prince-szel turnézott.
Raul Midón: Synthesis [ alternative / pop / soul ]
A kellemes tenorhangjáról, egyedi gitárkezeléséről és test-trombita játékáról ismertté vált vak dalszerző-énekes, Raul Midón harmadik albumát ízlésesen dallamos, klasszikus hangzású soul és pop számokból fűzte össze.
Ray Charles: Genius Loves Company
(Concord / EMI)Ray Charles - az ember, akinek talán a legtöbbet köszönhet a rhytmn & blues és soul zene, és akit a dzsessz, sőt a country kedvelői is tiszteletteljesen emlegetnek – 74 évesen, 2004 júniusában hunyt el. A másoknál oly sokszor vendégeskedő vak zongorista-énekes első duettlemezének, a sztárparádés Genius Loves Company-nak a felvétele még 2003 júliusában kezdődött, de mire a végére értek, Charles már tudhatta, hogy ez lesz az utolsó.
Ray Charles: Ray (filmzenelemez)
(Warner)A 2004 júniusában, 74 éves korában elhunyt fekete zongorista-énekes, Ray Charles halála után népszerűbb, mint valaha: Genius Loves Company című posztumusz duett-albuma nyolc Grammy-díjat nyert 2005 elején, az életéről készült Ray című film az Oscar-gála egyik favoritja volt (a legjobb filmhang kategóriában is nyert egy trófeát), és a legnagyobb slágereiből összeállított filmzenelemez is milliós példányszámban fogy.
Razorlight: Razorlight
(Mercury / Universal)Ahogy a Libertines a bemutatkozó Up The Bracket után másodjára egy címnélküli albummal jelentkezett, úgy egykori testvérzenekara, a Razorlight is egy címnélküli lemezzel übereli Up All Night című 2004-es debütálását. De lazán übereli a két Libertines-utódzenekar, a BabyShambles (Down In Albion) és a Dirty Pretty Things (Waterloo To Anywehere) produkcióit is.
Razorlight: Slipway Fires
(Mercury / Universal)A Libertines baráti köréből indult Johnny Borrell zenekara, a soraiban két svéd tagot is felvonultató Razorlight ígéretesen mutatkozott be 2004-ben az Up All Nighttal, a két évvel későbbi címnélküli album pedig már 2006 legjobb lemezei közé tartozott. Borrell együttesével 2007 nyarán a Szigeten is adott egy remek koncertet, az est.hu-nak pedig egy interjút, amiben harmadikra egy igazi rock’n’roll albumot ígért, ám a 2008 novemberében megjelent – és 2009 tavaszán végre Magyarországon is forgalomba kerülő – Slipway Firesnek már több köze van a Feeling-féle szoft-rockhoz (Join With Us), mint az indulás New York-i art-punk ihletésű gitárzenéjéhez vagy egykori libertinus barátai aktuális dolgaihoz (Dirty Pretty Things: Romance At Short Notice, Peter Doherty: Grace/Wasteland).
Razorlight: Up All Night
(Universal)Akárcsak 2003-ban, 2004-ben is „kreatív tőkefelhalmozás” zajlik a gitárzenekarok mezőnyében. Gombamód szaporodnak a különböző alstílusokban alkotó, debütáló lemezzel mostanság jelentkező formációk, melyek közül a londoni Razorlight a túltermelés ellenére is észrevétette magát. Újabb esélyes „az angol Strokes” címre – már csak az erős Television-hatás miatt is.
[re:jazz]: Electrified [ jazz / nu jazz ]
A német zenekar nem először jelentet meg remix-lemezt pályafutása során. Ahogy a bemutatkozást követő [re:mix] lemezen, úgy az Electrifiedon is korábbi feldolgozásaikat bújtatták electro-köntösbe a srácok - megannyi közreműködő segítségével. Az eredmény: klub- és kávézó-kompatibilis, urbánus zenei kavalkád.
234567891011
6 / 24 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.