Kedvenc helyek

Friss zene
T.Rex / Marc Bolan: Cosmic Dancer
(EastWest / Warner)Marc Bolan halálos autóbalesete óta negyedszázad telt már el, de a T.Rex árnya újra és újra előbukkan, az Oasistól a Placebón át a Dandy Warholsig. Most újra forgalomba került egy eredetileg 1991-ben megjelent T.Rex-válogatás, melyen szépen nyomon követhető, hogyan lett az akusztikus hippiduóból vagány elektromos bugit játszó glam rock zenekar.
Takáts Eszter: Hét, remény, szeretet [ alternative / pop / rock ]
A krisztusi korba (33) lépett gitáros-énekesnő Hét, remény, szeretet-ről dalol. Főleg a hippi arcát mutatja, ám azon túl is láthatunk. A borítón szivárvány és mezei pitypang is jelzi: üde, játékos, tarka, hol fajsúlyos, hol easy listening muzsika fog szólni.
Take That: Progress [ pop ]
Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen és Robbie Williams. Ezeket a neveket a kilencvenes években úgy fújták a rajongók, mint egy brazil kissrác az aktuális nemzeti válogatott felállását. A modern fiúzenekarok prototípusa teljes létszámmal, nagyszabású turnéval és egy új stúdiólemezzel tért vissza.
Taking Back Sunday: Taking Back Sunday [ emo / indie / rock ]
Előbb-utóbb minden zenekarnál eljön a pillanat, amikor nincs kedve címet választani aktuális lemezének. Az emo alapzenekar, a Taking Back Sunday esetében apropó is van: első lemezük óta nem játszottak az eredeti felállásban, ezért a visszatért zenészekkel egyesülve a múlttal is leszámolnak, és új lapot nyitnak az életműben. Ez jól hangzik, de a végeredmény picit sem megrázó.
Talib Kweli: Gutter Rainbows [ hiphop ]
Az underground hiphop világában már több mint tizenöt éve jelen lévő Talib Kweli nevének jelentése "a kereső" illetve "a tudás és az igazság tanulója". A producer Hi-Tekkel és a Black Star nevű formációban Mos Deffel is együtt dolgozó rapper ötödik szólólemezén kimondja: bizony a családnál és a barátoknál fontosabb dolog nincs ezen a világon.
Talib Kweli: The Beautiful Struggle
(Rawkus / Universal)Talib Kweli alapítója volt a hiphop aranykorát visszaidéző legendás Black Star underground triónak, de hamar összekülönbözött raptársával, Mos Deffel (lásd: The New Danger). Kweli egy ideig még a csapat producerével, DJ Hi-Tekkel folytatta a népoktatást, amit aztán Kanye Westtel (lásd: The College Dropout) hamarosan kereskedelmi sikerre is tudott váltani. A 2004 végén megjelent The Beautiful Struggle a puristákat totális hátfordításra késztette, pedig Kweli még mindig az egyik legtehetségesebb MC és az alapok is a mainstream izgalmasabb beszállítóitól érkeztek.
Talking Heads: Remixed
(EMI) Talán csak véletlen, hogy ezt az eredetileg 1999-ben (akkor még 12x12 Original Remixes címmel) publikált remixválogatást pont akkor adják ki újra (új borítóval és csalóka új címmel, egyébként minden másban változatlanul), amikor a Liquid People house remixe ismét sikerre vitte a Once In a Lifetime című Talking Heads-dalt (lásd: MTV Ibiza 2001). Ez azonban ne tévesszen meg senkit: a Remixed lemezen hallható remixeknek semmi közük a mai stílusokhoz és hangzásokhoz.
Talvin Singh: Ha
(Island/Universal) A Londonban élő, indiai származású Talvin Singh olyan frizurát hord, mint egy punk kölyök: nincs az arcára írva, hogy ő a világ egyik legnevesebb tablajátékosa és stúdióbűvésze. Második szólóalbumán is Nyugat és Kelet találkozik, és ismét jó nagyot köszönnek egymásnak.
Tame Impala: Innerspeaker [ psychedelic / rock ]
Bár az utóbbi időben túlszaporodtak az elektronikus tánczenekarok (Cut Copy, Empire Of The Sun), Ausztrália oroszlánrészt vállalt a rock globális felemelkedésében. A rakkenrollon túl azonban nincs élet az ötödik kontinensen sem. A Tame Impala bódító pszichedelikus rockkal hívja tetemre a hatvanas éveket.
Tanita Tikaram: Sentimental
(Naive / CLS)A maláj, indiai, Fiji-szigeteki felmenőktől származó, az egykori NSZK-ban született, de 12 éves korától már Angliában nevelkedett Tanita Tikaram Twist In My Sobriety, World Outside Your Window és Good Tradition című slágereinek köszönhetően a nyolcvanas évek végen nagy nemzetközi sztárnak számított, ám később gyorsan a süllyesztőbe került. Legutóbb 1998-as albuma idején hallottunk róla, de akkor sem került vissza az első vonalba. Most – hét év szünet után – megjelent hetedik stúdiólemeze, a Sentimental sajnos megint csak nem a nagy visszatérés.
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.