Kedvenc helyek

Friss zene
Washed Out: Within And Without [ downtempo / electronica / pop ]
1. Van-e létjogosultsága 2011 nyara után a chillwave-nek? 2. Egyáltalán mi is az a chillwave? Nos, a Washed Out bemutatkozó albuma szerint: 1. van; 2. a definíció továbbra sem pontos.
Washington: Astral Sky
(Glitterhouse / Neon Music)A norvég könnyűzene az a-ha (lásd: Headlines And Deadlines / Live At Vallhall) óta folyamatosan büszke lehet magára, az ezredforduló óta meg aztán pláne. A számos újonnan feltűnt helyi tehetség egyike a háromtagú Washington együttes is, mely nemcsak remek második albumával jut el hozzánk, de annak turnéjával személyes valójában is: „a norvég Coldplay”-ként is emlegetett zenekar a Beatclub Budapest nevű indie rendezvénysorozat keretében lép fel 2007. március 27-én a Kultiplexben.
Watch My Dying: 4.1 [ alternative / death metal / metal ]
A hazai metálszíntéren továbbra is deficit mutatkozik azon zenekarokból, melyek nem jellemezhetők valamely külföldi alapvetés Tesco-gazdaságos magyar megfelelőjeként, vagy nem a jellegtelen semmitmondás jegyében alkotnak.
Watchmen (filmzenelemez)
(Reprise / Warner)A Watchmen sok szempontból különleges helyet foglal el a képregények univerzumában, a belőle készült moziváltozat pedig szintén kuriózum a képregénymegfilmesítések piacán. Egyrészt mert a nagyon kevés igazán intelligens és értékes adaptációs kísérlet egyike – másrészt pedig mert sci-fi akciófilm létére a zenei világának középpontját Bob Dylan jelenti!
Wattican Punk Ballet: Playground [ dance / psychedelic / punk / rock ]
Azt már régen tudjuk, hogy az egyik legjobb pesti koncertzenekar a Deti Picassóból ismerős örmény tetsvérpár artpunk-duettje, de arra nem számítottunk, hogy a zenéjük lemezen, album terjedelemben is ennyire működik.
Wavves: King Of The Beach [ pop punk ]
Az első két lemezével a lo-fi világ tetejére álló Wavves eleddig kitartó munkával összehordott, negyven centi vastag zúgásba ültette számait, melyekben a punkos lendülettől a popos dallamokig tulajdonképpen mindenféle szépségeket találhatott az, aki képes volt keresztülrágni magát a mindent elborító, rongyosra centrifugázott gitárzajon.
Waxolutionists: We Paint Colours [ electronica / hiphop ]
A bécsi DJ- és producertrió 1997 óta működik az absztrakt hiphop illetve a turntable jazz egyébként jól hangzó műfajainak környékén. Buzz, Bionic Kid és Zuzee űrsétákhoz passzoló szintikkel, kényelmes fotelből hallgatható hiphoppal és töretlen hangmintázó kedvvel tölti meg ötödik albumának több mint egy óráját.
We Are Scientists: Barbara [ indie / rock ]
A We Are Scientists a 2005-ös indie osztály örök másodikja volt. Az a típus, akiből kis szorgalommal lehetett volna kitűnő tanuló, de sosem volt stréber. A tudóspalánták megelégedtek a négyessel is. Eddig.
We Are Scientists: Brain Thrust Mastery
(Virgin / EMI)A kilencvenes évek végén kaliforniai egyetemisták által alakított, 2001 óta New Yorkban működő We Are Scientist trió a magánkiadásban megjelentetett 2002-es Safety, Fun And Learning (In That Order) album és három EP (Bitchin!, In Action, The Wolf's Hour) után a már nagykiadós 2005-ös With Love And Squalor albummal és annak slágereivel (Nobody Move Nobody Get Hurt, The Great Escape, It’s A Hit) futott be, elsősorban a brit indie színtéren. A B-oldalas dalokból, feldolgozásokból és remixekből összeállított 2006-os Crap Attack ritkaságkollekció és Michael Tapper dobos 2007-es távozása után a WAS két megmaradt mókamester-agytrösztje, a gitáros-énekes Keith Murray és a basszista-vokalista Chris Cain már duóban, vendégzenészek bevonásával készítette el a folytatást.
We Have Band: Ternion [ electro / indie / pop ]
A tavalyi bemutatkozást követően a rapid üzemmódba kapcsolt We Have Band el is készült második korongjával. Az elsőt nem szerettük annyira, a második nagyságrendekkel jobb lett.
12345678
2 / 8 oldal
Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.