Kedvenc helyek

Friss zene
We Have Band: WHB [ electro / pop / rock ]
Három arc a Manchester-London tengelyről, akik különösképp nem cifrázzák túl sem a zenekarnevet, sem a mondanivalót, cserébe viszont nem is tehetségesek. A nyolcvanas éveknek már húsz éve annyi, de köszönik jól vannak.
We Plants Are Happy Plants: Time Is A Landscape [ electro ]
Bergmann Péter egyszemélyes electro projektjének első, tavaly megjelent Up In The Clouds című válogatása után ez a második, testes albumnyi hosszúságú anyag, mely a We Plants Are Happy Plants műhelyéből kikerült.
We're A Happy Family - A Tribute To Ramones
(Columbia / Sony)Az elmúlt két évben két alapítótagját is elvesztő Ramonest nemrég a Rock And Roll Hírességek Csarnokába is beiktatták, és most minden idők legbefolyásosabb amerikai punkzenekara újabb tisztelgést kapott: egy sztárparádés feldolgozásalbumot, olyan előadóktól, mint a Red Hot Chili Peppers, a U2, a Metallica, Marilyn Manson, Tom Waits vagy az ötletgazda Rob Zombie.
Weezer: Hash Pipe
(Geffen/Universal) A Weezer albumai sosem voltak túl izgalmasak, de a kislemezdalaik között mindig akadtak briliáns darabok. Így van ez a harmadik Weezer-lemez beharangozó maxijával is, mely nálunk csak az album megjelenése után került a boltokba.
Weezer: Hurley Epitaph Records [ pop / rock ]
Akármilyen furcsa is, a Weezer esetében mindig is a(z "eredeti" MTV-korszak egyik nagy indie-slágereként kanonizálódó) Buddy Holly lesz az első dolog, ami az ember eszébe jut. Pedig annak már tizenhat esztendeje...
Weezer: Island In The Sun
(Geffen/Universal) A Weezer idén egy gyengécske albummal tért vissza, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének rajta kiemelkedő pillanatok: a Hash Pipe után most újabb remek dal kerül róla kislemezre.
Weezer: Make Believe
(Geffen / Universal)A dalszerző-gitáros-énekes Rivers Cuomo vezette értelmiségi garázs-rock zenekar ötödik albuma egy sima poplemez, semmi több: fülbemászó slágerek, sikálós gitárok, egyértelmű dalok és egy igazi együtténeklős telitalálat, a Beverly Hills. Most az a mondat következne, hogy „nem is kell több, ennyi elég egy jó poplemezhez”, de sajnos ugyanaz a helyzet, mint a legutóbbi Weezer-anyagok, a 2001-es címnélküli „zöld album” és a 2002-es Maladroit esetében: a dalok kissé egysíkúak.
Weezer: Maladroit
(Geffen / Universal)A Weezer együttes 2001-ben - öt év szünet után - egy gyengécske lemezzel (a zöld borítója miatt The Green Albumként is emlegetett címnélküli koronggal) felébredt a tetszhalott állapotból és slágereinek (Hash Pipe, Island In The Sun) köszönhetően ismét nagyon befutott. A folytatásra most nem kellett annyit várni, és némileg erősebbre is sikerült.
Weezer: Raditude
Jól áll-e egy negyvenesnek, ha tinédzsert játszik? Van, akinek igen. A gyógyegér Rivers Cuomónak pl. bejön a póz. A Raditude nem akar mást, mint visszateleportálni a kilencvenes évekbe, mikor a Green Day még nem keverte össze a punkot az operával, a Nirvana pedig nem csak pólókról figyelt. Powerpop, garázsrock és töketlenség.
Weezer: Weezer
(Interscope / Universal)A dalszerző-gitáros-énekes Rivers Cuomo vezette Los Angeles-i geek sztárzenekar, a Weezer az 1994-es címnélküli első lemez (borítója alapszíne nyomán: „a kék album”) perfekt power popja és az 1996-os Pinkerton kultikus emo alapvetése utáni hosszú kihagyást követően az új évezredben már nem volt képes igazán kiemelkedőt alkotni. 2001-ben a címnélküli visszatérés, „a zöld album” csak nyomokban idézte az előző kiadványok szintjét (Hash Pipe, Island In The Sun), de a nyersebb Maladroit (2002) és a könnyedebb Make Believe (2005) sem sikerült sokkal jobban. A frontember persze azóta sem pihent: befejezte az egyetemet, feleségül vette japán kedvesét, megjelentetett egy szólóanyagot (Alone: The Home Recordings of Rivers Cuomo – 2007), és elkészített egy újabb Weezer-lemezt, megint csak cím nélkül („a piros album”).
12345678
3 / 8 oldal
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.