Kedvenc helyek

Friss zene
Wilco: Yankee Hotel Foxtrot
(Nonesuch / Warner) A Wilco neve már többször előkerült itt az est.hu Könnyű rovatában, mint viszonyítási alap a hagyományos felfogású kortárs amerikai rockzenekarok között. A chicagói együttes negyedik stúdiólemeze, melyet három év szünet, kiadóváltás és több poszton lezajlott tagcsere előzött meg, ismét bizonyítja, hogy mennyire (m)értékadó zenekarról van szó.
Wiley: Playtime Is Over
(Big Dada / Neon Music)Az elmúlt egy év során a brit hiphop/rap mezőnyben olyan előadók jelentkeztek egyedi és változatos anyagokkal, mint az akusztikus gitáros barkácskölyök Jamie T (Panic Prevention
Will Smith: Born To Reign
(Columbia / Sony) Will Smith visszatér és egyetlen slágerrel egyszerre két lemezt és egy mozit próbál meg eladni. A Sötét zsaruk második részében színészkedő komikus-rapper a Black Suits Comin'-nal népszerűsíti a filmet és a filmzenelemezt, valamint saját vadonatúj - sorrendben tizedik - albumát is. Ügyes.
Will.i.am: Songs About Girls
(A&M / Universal)Will.i.am együttese, a Black Eyed Peas néhány év alatt a legnépszerűbb pop-rap produkcióvá nőtte ki magát (Bridging The Gap – 2000, Elephunk – 2003, Monkey Business – 2005). A producerként is felkapott főrapper a kvartett turnéja közepette is fáradhatatlanul dolgozik: neve a BEP-frontleány Fergie első szólólemezén (The Dutchess) és a nagy példakép, Sergio Mendes albumán (Timeless) kívül is számtalan kiadványon szerepel. Természetes, hogy szakított időt önmagára is.
William Control: Noir [ electro / new wave / rock ]
A William Control név egy kedves kis rémséget, a seattle-i Aiden horror show főszereplőjét, Wil Francist takarja. De míg az anyazenekar post-hardcore szerű alternatív rockkal rémisztget, addig derék Wil barátunk - többek között - a szintipopot becsteleníti meg.
William Fitzsimmons: Lions [ electronica / folk / indie ]
A pszichoterapeutából lett dalszerző-énekes a dalaival is gyógyít: akusztikus, angolszász folkhagyományokból merítő zenéje intimitásával, személyességével gyorsan oldódik, azonnal hat. Átmelegít, akár egy cserépkályha vagy egy bögre forró csokoládé.
William Orbit: Pieces In A Modern Style 2 [ ambient / electronica ]
Tizenöt évvel ezőlett megjelent, népszerű klasszikusokat modern köntösbe öltözetető lemeze után az angol producer, aki többek között Madonnának és Katie Meluának is hozott dalokat, újra a múlt felé fordul.
Willie Nelson & Friends: Stars & Guitars
(Lost Highway / Universal)A country nagy öregjei közül Willie Nelson a legaktívabb, e téren még az érzékenységben (és a válogatáslemezek számában) utolérhetetlen Johnny Cash-t is lekörözi. Az est.hu Könnyű rovatának indulása óta már három Willie-album került nagyító alá (Red Headed Stranger, Milk Cow Blues, Rainbow Connection), ezúttal pedig egy sztárparádés koncertlemez jelent meg a veterán gitáros-énekestől.
Willie Nelson: Milk Cow Blues
(Island/Universal) Az 1933-as születésű Willie Nelsonról már hozsannáztunk legjobb lemeze, a Red Headed Stranger kapcsán, mely egy 1975-ös country-klasszikus, de a legfrissebb Milk Cow Blues című sem sokkal marad le mögötte, igaz egy másik stílusban, hiszen ez egy szakállas bluesátiratokat tartalmazó album, tele sztárvendégekkel - ajándék a műfaj szerelmeseinek.
Willie Nelson: Rainbow Connection
(Island/Universal) Az agyonüthetetlen country-sztárról, Willie Nelsonról nemrégiben már volt szó itt az est.hu-n (az újra kiadott zseniális Red Headed Stranger album kapcsán), akárcsak a blues műfajt megkésve felfedező, ám abba tökéletesen belehelyezkedő Willie Nelsonról (Milk Cow Blues). Tavaly olyan hírek jöttek felőle, hogy legközelebb reggae-lemezt készít, de akik azt várják tőle, most csalódni fognak, hiszen a 69 éves mester ismét akusztikus gitárt ragadott, és egy családcentrikus lemezt készített. Kiválót, mellesleg.
12345678
5 / 8 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.