Kedvenc helyek

Heti ötös
Necc party 2000
Az idő kétségbeejtően gyors múlását mi sem demonstrálja jobban, mint hogy a retródiszkókban a 2000-es blokk már teljesen természetes jelenség. No, de tényleg van rá okunk, hogy bárminemű nosztalgiát érezzünk az ominózus évtized iránt?
Heti ötös – Adventi különkiadás: Nyálmentes karácsonyt!
Mint arról korábbi adventi összeállításaink is tanúskodtak, a karácsonyi könnyűzenei produktumok giccs- és geilfaktora többnyire egy baklavasziruppal nyakon öntött marcipán Bereczki Zoltánéval vetekszik.
Heti ötös – Adventi különkiadás: Trash-karácsony, nagykarácsony
Akár szörnyülködhetnénk is rajta, de már-már természetesnek vesszük a karácsony és az ízlésficam tökéletesen harmonikus viszonyát. Mindezt azonban igyekszünk az alábbiakban korántsem unásig ismert példákkal demonstrálni.
Heti ötös – Adventi különkiadás: A Mikulás
A Mikulás a megtestesült jóság, akit senkinek nem jutna eszébe bántalmazni, legalábbis nem fizikálisan. Az ellene elkövetett muzikális inzultusok kivizsgálására azonban az Amnesty International külön munkacsoportot hozott létre.
Visszatért Ogli G, visszatért megint
A Diese Stadt című klipes dal után sokakat öntött el a rettegés, hogy az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal nyugtatólövedékkel teríti le és túszul ejti Ogli G-t, aki a továbbiakban a bécsi turizmus Skála Kópéjaként fog funkcionálni.
Az Emergency House és a velencei karnevál
Kevés méltatlanabb és lehangolóbb dolog van annál, mint amikor október végén véget ér a nyár. A magyar popmezőny UV-fetisizmusa viszont már akkoriban is megtörhetetlennek bizonyult, amikor a klímaváltozás még gyerekcipőben járt, vagy legalábbis senkit nem érdekelt.
A szex vajon mi? legnagyobb misztériumai
A magyar popszakma nem vádolható azzal, hogy a 90-es években ne folytatott volna sztenderd állóháborút a szürkeállomány ellen. A nehézfegyverzetet azonban csak az évtized legvégén vetette be: a Szex vajon mi? című sláger igazi muzikális lengőteke volt, mely maradéktalanul letarolta az agysejteket.
Paranormális jelenségek a November Rain klipjében
Bár giccsfaktorától az Én kicsi pónim címszereplői is kólikát kaptak volna, nem vitás, hogy a Guns N’ Roses Novermber Rainjének videoklipje egy komplett generáció kedvence volt. Ennek ellenére mi még 27 év elteltével is a 90-es évek egyik legbizarrabb művének tartjuk.
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Szombat délelőtt gyerekprogram a Fűvészkertben! Menjenek a kertészkedni vágyók! @fuveszkert_kerteszet #kerteszkedes #gyerekkertesz #gyerekprogram
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.