Kedvenc helyek

Interjú
„Nem mondtunk le a gyerekkori álmainkról” - Csongor Bálint, Subscribe Lemezbemutató: A38 Hajó, április 11.
Március elején új nagylemezzel jelentkezett a Subscribe. A különböző stíluselemeket mesterien ötvöző zenekar egy hétre elvonult a Mátrába, és egy eldugott vadászházban készítette el This Moment Will Soon Be Gone című albumát. Erről is beszélgettünk Csongor Bálinttal, a Subscribe dalszövegíró-frontemberével.
„Egymásra találtunk a dalokkal” – Budapest Voices
A Budapest Voices néhány nap alatt internetes szenzáció lett tavaly ősszel, amikor megjelent a kórus első klipje a Tankcsapda Adjon az ég című dalának átdolgozásával. A magyar rock- és underground slágereket éneklő kórus azóta Quimby-, illetve Kispál és a Borz-átirattal is előrukkolt, és 2014. március 28-án az A38 Hajón adja első önálló nagykoncertjét. Éry Dórival, a kórus egyik tagjával beszélgettünk.
„Gyors, viharos szülés volt” - Quimby
Decemberben jelent meg a Quimby új nagylemeze Kaktuszliget címmel. A számok ezúttal nem egy steril, óradíjas stúdióban, hanem saját stúdiójukban készültek Vastag Gábor irányításával, a „gyerek” pedig év végén sírt fel először az Indoor Fesztiválon tartott lemezbemutató koncerten.
„Emellett a tempó mellett nincs hobbi.” - Project For a Better Dream
Január 29-én ünnepeljük – nemhivatalosan – a Blastbeat Nemzetközi Napját. A szó azt jelenti, amikor is a dobosok eszeveszetten, 180BPM-nél is többet ütnek. A folyamatos, össztűz-szerű dobmunkához hörgő ének dukál. Ezt műveli 4 éve a budapesti metal(core) kvintett, melynek 3 ifjú tagjával beszélgettünk. A PFaBD 2014. február 1-jén a Kék Yukban, baráti zenekarokkal fog zúzni.
„Rengeteg zenei divat, trend, korszakváltás tanúja voltam.” - Tóth Zoli (ex-Republic)
Optimistán tekint a jövőbe a Republic egykori alapítója, aki Cipő tavalyi tragikus halála után lépett ki a zenekarból, és kezdett szólókarrierbe. Tóth Zoli a Cipővel való közös munkáról, az újrakezdésről, a zenei trendekről és a GMK-s koncertsorozatáról mesélt.
„... az ellentétek harmóniája” - Meztelen Diplomaták
A Meztelen Diplomaták önfeledt, letisztult dalszövegeivel, egyszerre képviseli az öltönyös úriembereket és azt a diplomatát is, aki elfelejtett felöltözni a tárgyalására. Legújabb klipjükben a rejtélyes Füredi Zsófinak vallanak szerelmet, interjúnkban többek között róla is lehull a lepel. Tóth Attila énekessel és Seltsam János gitárossal beszélgettünk.
„Én magam sem vagyok egységes” - Stu33
Az Amnesztia nevű pop-rock zenekar, majd a pszichedelia- és funk-hajtotta Rakéta frontembereként megismert énekes-gitáros, Máté István továbbra is dalokat szerez. Az immár szólóban alkotó, Stu33 név mögött rejlő művészt kérdeztük új, akusztikus projektjéről, aki nálunk mutatja be a Valaki Más című dalához készült legfrissebb videoklipjét.
„Ahogy a skorpió sem tagadhatja meg önmagát, úgy tűnik, végül mi sem”
Októberben jelent meg a 30Y-ból megismert Beck-fivérek (Zoli és Zaza) duó formációban elkészített lemeze, Bezzeg a kurva Beckek néven. Beck László, azaz Zaza, mesélt arról, hogy már majdnem a szögre akasztották a zenélést, de aztán Zoli jött a matricáival, hogy idén még Bezzeg, de januárban visszatér a 30Y, és még azt is megtudtuk, ki az Suastika Putra Sandi Nengga Pucak.
"Minden kimunkált zene megtalálhatja a közönségét..." - Pátkai Rozina
A magyar jazz tele van remek fiatal énekesnőkkel, így már nem is csodálkozunk, hogy a legújabb üdvöskének is üstökösként emelkedik a csillaga. Pátkai Rozina az elmúlt két évben sikert sikerre halmozott a nemzetközi és hazai megmérettetéseken, ősszel pedig megjelent kvintettjének első lemeze, melynek apropóján a jazzről és az inspirációiról kérdeztük.
"...újra kapcsolódom a zenésztársaimhoz, illetve a közönséghez" - Oláh Szabolcs
A fiatal magyar jazz-zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenészeként tartják számon. A számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült gitáros, zeneszerző és hangszerelő most hosszabb alkotói szünet után tér vissza saját zenekarával, az Oláh Szabolcs Quintettel. November 16-án bemutatott első lemezük kapcsán beszélgettünk Szabolccsal.
12345678910
4 / 44 oldal
Játék
Gettósztori, felnövéstörténet, szerelmesfilm és melegdráma. Ez mind a Holdfény, ám valójában ennél is sokkal több. Egy lírai mese a fiatalkorról, és arról, hogy mi lesz velünk, ha feladjuk az álmainkat, de az élet ad egy utolsó esélyt, hogy mégis megvalósítsuk őket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.