Kedvenc helyek

Interjú
„Mindegy, kemény vagy lágy, csak lelke legyen” - Deftones
Nemrég jelent meg az amerikai modern metál egyik éllovasának, a Deftones együttesnek a harmadik albuma White Pony címmel. A szerencsétlen lemezboltosok nem tudják, hogy az album jó helyen lesz-e a Deicide és a Destruction CD-i között, a Heavy Metal felirat alatt, ugyanis ez a lemez amilyen brutális, olyan erotikus, amilyen dinamikus, olyan csendes, amilyen könyörtelen, olyan szelíd és amilyen burjánzó, olyan feszes.
„Igyekszünk tisztulni, igyekszünk” - Nyers
A 2000. október 24-én megjelenő Szeretet, béke van című albummal az ország egyik legtehetségesebb zenekarának, a Czutor Zoltán gitáros-énekes vezette szegedi Nyers együttesnek végre lehetősége nyílt az igazi áttörésre. Ráadásul Czutorék adják elő a Pizzás című készülő magyar film főcímdalát, és szerepelnek is a produkcióban.
„A punk nem egy hajviselet, nem egy orrkarika” - Green Day
Hamburgban, egy elegáns hotel tárgyalótermében ülünk. A Green Day együttes jó hangulatban nyilatkozik, ami érthető, hiszen új albumuk, a Warning karrierjük legletisztultabb, legérettebb produkciója, a három évvel ezelőtti Nimrod albumnál jóval markánsabb.
„Rossz hírem van, költő vagyok!” - Ákos
Több mint két órát ültem Ákossal szemben törzsasztalánál a Biarritz étteremben. Az első óra alatt a diktafonom szolgálatkészen rögzítette minden egyes szavát, hogy legyen miből kikerekítenem ezt az interjút, utána viszont már csak a kíváncsiságom marasztalt: próbáltam rájönni a nagy titokra, arra, amire ő maga sem tudta a választ, vagyis hogy mitől olyan népszerű.
„Leborultam a hangfalak elé” - DJ Shuriken
Az 1975-ös születésű Vályi Gábort nagyvárosi gerillaként, hiphopszerkóban, hóna alatt gördeszkával ismerhettük meg néhány éve, aztán Shuriken név alatt az easy listening hazai prófétája lett, azóta pedig újabb és újabb egzotikus zenék felé bővíti horizontját.
„Állok az özvegysétányon” - Suzanne Vega
Suzanne Vega, az amerikai dalszerző-énekesnők nagyasszonya harmadszor járt Magyarországon, de míg korábban mindig komplett kísérőzenekarral érkezett, most csupán hűséges basszusgitárosát, Michael Viscegliát, illetve saját akusztikus gitárját hozta magával. Ebben a minimál-hangszerelésben szólalt meg az augusztus 3-i Sziget-fellépésen 18 dal, köztük két vadonatúj szám, a vágyakozással teli, sebzett Harbour Song és a baljósabb, keményebb Widow's Walk.
„Élőhalottak között járunk” - Kispál és a Borz
A gitározós-éneklős pop/rockzene területén a kilencvenes évek legfontosabb magyar zenekara a pécsi Kispál és a Borz volt, ez megkérdőjelezhetetlen. Most fog eldőlni, hogy a csillogóra sikált toalettre emlékeztető nulla-nullás évtizedben is rájuk hárul-e majd ez a felelősségteljes feladat. Az első megmérettetésre 2000 őszén kerül sor, tárgya a Velőrózsák című új album.
36373839404142434445
45 / 45 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.