Kedvenc helyek

Interjú
„El kell viselniük minket” - Balkan Fanatik
Három év várakozás után jelent meg a Balkán Fanatik új, Feljött a nap című lemeze. Az együttes egyik motorja, Lepe nyilatkozott a Pesti Estnek az albumról, a zenekar körüli állandó változásokról, és hogy miért is nehéz velük együtt dolgozni.
Megjelent a Jazzation új albuma
Hamarosan a boltokba kerül a népszerű acappella jazzkvintett, a Jazzation új albuma, amely a Twisted címet kapta. A cím magyarul annyit tesz: kifordított. Hűen tükrözi az album anyagát, hiszen a Jazzation számos más műfajú dalt „fordított ki” jazz-acappella stílusra. Várallyay Katus, a Jazzation vezetője mesél az új albumról.
„Akik slágert várnak tőlünk, megkapják” - Kaukázus
A Kaukázus tavaly óta újra koncertezik, sőt idén májusban megjelentette és ingyenesen letölthetővé tette a K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) című új lemeze első felét. Kardos-Horváth János dalszerző-frontemberrel beszélgettünk.
Mindenki utánoz bennünket! - Márton András, KFT
Hazánk egyik legeredetibb csapata már a harmadik X-en is túl van, de mit se veszített humorosságából és fiatalos lendületéből. Az Afrika és a Balatoni Nyár klasszikusok szülőatyjai, a máig is aktívan alkotó KFT tagjai június 28-án a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál közönségét repítik el különös világukba. Márton Andrással, az együttes egyik alapítójával, dobosával beszélgettünk.
„Nem a legjobbak szeretnénk lenni, hanem A LEGJOBBAK MARADNI” - Bagoly András, Instant
Háromnapos elektronikus zenei fesztivállal indít a megújult, kibővült, még labirintusszerűbb Instant. A május 8. és 10. között megrendezendő Metamorphosis Fesztiválról és az új helyszínekről kérdeztük Bagoly Andrást, az Instant szóvivőjét.
"...állok a nőlánc egy pontján" - Palya Bea
A hazai jazz-, folk- és világzene egyik legtermékenyebb dalszerző-énekesnője új lemezzel jelentkezett, a NŐ megjelenésének apropóján Palya Beával elsősorban a „nőiségről” beszélgettünk.
„Mozgásban tart a hit, hogy nincsenek határok” - Vojnits
Őszre várható albuma négy dalával a Lost and Found című kislemezen mutatkozik be a közönségnek a Voynits. A név és a projekt mögött Vojnits Márton áll, aki évek óta dolgozik gitáros-énekesként, illetve reklám- és filmzeneszerzőként itthon és külföldön.
„A közönség szeretete édes presszió” - Road-interjú
A Road ötödik, Tegyük fel… című albuma platina lett, és az ötödik helyet szerezte meg a MAHASZ 2013-as összesített lemezeladási listáján. Az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara idén tíz éves. Ennek apropóján beszélgettünk Molnár Mátéval, a Road frontemberével.
„Nem mondtunk le a gyerekkori álmainkról” - Csongor Bálint, Subscribe Lemezbemutató: A38 Hajó, április 11.
Március elején új nagylemezzel jelentkezett a Subscribe. A különböző stíluselemeket mesterien ötvöző zenekar egy hétre elvonult a Mátrába, és egy eldugott vadászházban készítette el This Moment Will Soon Be Gone című albumát. Erről is beszélgettünk Csongor Bálinttal, a Subscribe dalszövegíró-frontemberével.
„Egymásra találtunk a dalokkal” – Budapest Voices
A Budapest Voices néhány nap alatt internetes szenzáció lett tavaly ősszel, amikor megjelent a kórus első klipje a Tankcsapda Adjon az ég című dalának átdolgozásával. A magyar rock- és underground slágereket éneklő kórus azóta Quimby-, illetve Kispál és a Borz-átirattal is előrukkolt, és 2014. március 28-án az A38 Hajón adja első önálló nagykoncertjét. Éry Dórival, a kórus egyik tagjával beszélgettünk.
12345678910
5 / 45 oldal
Játék
A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.