Kedvenc helyek

Interjú
"...állok a nőlánc egy pontján" - Palya Bea
A hazai jazz-, folk- és világzene egyik legtermékenyebb dalszerző-énekesnője új lemezzel jelentkezett, a NŐ megjelenésének apropóján Palya Beával elsősorban a „nőiségről” beszélgettünk.
„Mozgásban tart a hit, hogy nincsenek határok” - Vojnits
Őszre várható albuma négy dalával a Lost and Found című kislemezen mutatkozik be a közönségnek a Voynits. A név és a projekt mögött Vojnits Márton áll, aki évek óta dolgozik gitáros-énekesként, illetve reklám- és filmzeneszerzőként itthon és külföldön.
„A közönség szeretete édes presszió” - Road-interjú
A Road ötödik, Tegyük fel… című albuma platina lett, és az ötödik helyet szerezte meg a MAHASZ 2013-as összesített lemezeladási listáján. Az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara idén tíz éves. Ennek apropóján beszélgettünk Molnár Mátéval, a Road frontemberével.
„Nem mondtunk le a gyerekkori álmainkról” - Csongor Bálint, Subscribe Lemezbemutató: A38 Hajó, április 11.
Március elején új nagylemezzel jelentkezett a Subscribe. A különböző stíluselemeket mesterien ötvöző zenekar egy hétre elvonult a Mátrába, és egy eldugott vadászházban készítette el This Moment Will Soon Be Gone című albumát. Erről is beszélgettünk Csongor Bálinttal, a Subscribe dalszövegíró-frontemberével.
„Egymásra találtunk a dalokkal” – Budapest Voices
A Budapest Voices néhány nap alatt internetes szenzáció lett tavaly ősszel, amikor megjelent a kórus első klipje a Tankcsapda Adjon az ég című dalának átdolgozásával. A magyar rock- és underground slágereket éneklő kórus azóta Quimby-, illetve Kispál és a Borz-átirattal is előrukkolt, és 2014. március 28-án az A38 Hajón adja első önálló nagykoncertjét. Éry Dórival, a kórus egyik tagjával beszélgettünk.
„Gyors, viharos szülés volt” - Quimby
Decemberben jelent meg a Quimby új nagylemeze Kaktuszliget címmel. A számok ezúttal nem egy steril, óradíjas stúdióban, hanem saját stúdiójukban készültek Vastag Gábor irányításával, a „gyerek” pedig év végén sírt fel először az Indoor Fesztiválon tartott lemezbemutató koncerten.
„Emellett a tempó mellett nincs hobbi.” - Project For a Better Dream
Január 29-én ünnepeljük – nemhivatalosan – a Blastbeat Nemzetközi Napját. A szó azt jelenti, amikor is a dobosok eszeveszetten, 180BPM-nél is többet ütnek. A folyamatos, össztűz-szerű dobmunkához hörgő ének dukál. Ezt műveli 4 éve a budapesti metal(core) kvintett, melynek 3 ifjú tagjával beszélgettünk. A PFaBD 2014. február 1-jén a Kék Yukban, baráti zenekarokkal fog zúzni.
„Rengeteg zenei divat, trend, korszakváltás tanúja voltam.” - Tóth Zoli (ex-Republic)
Optimistán tekint a jövőbe a Republic egykori alapítója, aki Cipő tavalyi tragikus halála után lépett ki a zenekarból, és kezdett szólókarrierbe. Tóth Zoli a Cipővel való közös munkáról, az újrakezdésről, a zenei trendekről és a GMK-s koncertsorozatáról mesélt.
„... az ellentétek harmóniája” - Meztelen Diplomaták
A Meztelen Diplomaták önfeledt, letisztult dalszövegeivel, egyszerre képviseli az öltönyös úriembereket és azt a diplomatát is, aki elfelejtett felöltözni a tárgyalására. Legújabb klipjükben a rejtélyes Füredi Zsófinak vallanak szerelmet, interjúnkban többek között róla is lehull a lepel. Tóth Attila énekessel és Seltsam János gitárossal beszélgettünk.
„Én magam sem vagyok egységes” - Stu33
Az Amnesztia nevű pop-rock zenekar, majd a pszichedelia- és funk-hajtotta Rakéta frontembereként megismert énekes-gitáros, Máté István továbbra is dalokat szerez. Az immár szólóban alkotó, Stu33 név mögött rejlő művészt kérdeztük új, akusztikus projektjéről, aki nálunk mutatja be a Valaki Más című dalához készült legfrissebb videoklipjét.
12345678910
5 / 45 oldal
Játék
A Tűzgyűrű nem evilági szörnyeinek és ember irányította szupergépeinek háborúja csak bevezető volt ahhoz a pusztításhoz képest, amely a Tűzgyűrű: Lázadásban már az emberiség elbukásával fenyeget.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.