Kedvenc helyek

Interjú
„Rengeteg zenei divat, trend, korszakváltás tanúja voltam.” - Tóth Zoli (ex-Republic)
Optimistán tekint a jövőbe a Republic egykori alapítója, aki Cipő tavalyi tragikus halála után lépett ki a zenekarból, és kezdett szólókarrierbe. Tóth Zoli a Cipővel való közös munkáról, az újrakezdésről, a zenei trendekről és a GMK-s koncertsorozatáról mesélt.
„... az ellentétek harmóniája” - Meztelen Diplomaták
A Meztelen Diplomaták önfeledt, letisztult dalszövegeivel, egyszerre képviseli az öltönyös úriembereket és azt a diplomatát is, aki elfelejtett felöltözni a tárgyalására. Legújabb klipjükben a rejtélyes Füredi Zsófinak vallanak szerelmet, interjúnkban többek között róla is lehull a lepel. Tóth Attila énekessel és Seltsam János gitárossal beszélgettünk.
„Én magam sem vagyok egységes” - Stu33
Az Amnesztia nevű pop-rock zenekar, majd a pszichedelia- és funk-hajtotta Rakéta frontembereként megismert énekes-gitáros, Máté István továbbra is dalokat szerez. Az immár szólóban alkotó, Stu33 név mögött rejlő művészt kérdeztük új, akusztikus projektjéről, aki nálunk mutatja be a Valaki Más című dalához készült legfrissebb videoklipjét.
„Ahogy a skorpió sem tagadhatja meg önmagát, úgy tűnik, végül mi sem”
Októberben jelent meg a 30Y-ból megismert Beck-fivérek (Zoli és Zaza) duó formációban elkészített lemeze, Bezzeg a kurva Beckek néven. Beck László, azaz Zaza, mesélt arról, hogy már majdnem a szögre akasztották a zenélést, de aztán Zoli jött a matricáival, hogy idén még Bezzeg, de januárban visszatér a 30Y, és még azt is megtudtuk, ki az Suastika Putra Sandi Nengga Pucak.
"Minden kimunkált zene megtalálhatja a közönségét..." - Pátkai Rozina
A magyar jazz tele van remek fiatal énekesnőkkel, így már nem is csodálkozunk, hogy a legújabb üdvöskének is üstökösként emelkedik a csillaga. Pátkai Rozina az elmúlt két évben sikert sikerre halmozott a nemzetközi és hazai megmérettetéseken, ősszel pedig megjelent kvintettjének első lemeze, melynek apropóján a jazzről és az inspirációiról kérdeztük.
"...újra kapcsolódom a zenésztársaimhoz, illetve a közönséghez" - Oláh Szabolcs
A fiatal magyar jazz-zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenészeként tartják számon. A számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült gitáros, zeneszerző és hangszerelő most hosszabb alkotói szünet után tér vissza saját zenekarával, az Oláh Szabolcs Quintettel. November 16-án bemutatott első lemezük kapcsán beszélgettünk Szabolccsal.
„Igyekeztem egy prémiumkategóriás terméket az asztalra tenni” - Temesi Berci
Session-zenészként több mint ötven lemezen közreműködött, játszott a Black-Outban, a Kowalsky Meg a Vegában és a Belmondóban, az utóbbi években népszerű televíziós műsorok zenei rendezőjeként is feltűnt, szeptemberben pedig megjelent első szólólemeze. Temesi Berci basszusgitárossal beszélgettünk On Time című albuma kapcsán.
„Egy sokat próbált, sokat próbáló zenekar” - Balanyi Szilárd
Hamarosan új albummal jelentkezik a Quimby, mely végül Kaktuszliget címmel kerül a boltokba december legelején. Stúdió, próbaterem, őszi-téli turné, e Bermuda-háromszögben kaptuk el a zenekar szólóban is aktív billentyűsét, Balanyi Szilárdot.
„Ez nem feltétlenül az a popzene, ami a rádióban szól” - mixikutya
Neve ellenére a mixikutya nem egy gyerekzenekar, hanem egy lelkes fiatalokból álló új csapat, amelynek tagjai meggyőzően vannak képben zenei téren, határozott elképzelésük van arról, milyen zenét (nem) szeretnének csinálni, ...
Pély Barna Trio (B The First)
A külföldi babérokra is törő Pély Barna vezetette zenekar októberben Erdélyt célozza meg dinamikus, energikus stílusával. Friss zenekaráról faggattuk a frontembert.
234567891011
6 / 45 oldal
Játék
Mindenkinek Megvan A Maga Története címmel új szólóalbumot jelentetett meg Egyedi Péter.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.