Kedvenc helyek

Interjú
„Arra törekedtünk, hogy megmaradjanak a melódiák.” - Mystery Jets
A részben családi vállalkozásként indult Mystery Jetset 2004-ben alapította Blaine Harrison édesapjával, Henryvel és néhány iskolai haverjával. Bár az Editorsszal és a Kooksszal nagyjából egy időben kezdett a londoni indie csapat, talán kevésbé ismert és felkapott.
Hollywood Rose 10 éves jubileumi koncert: Petőfi Rendezvényközpont, okt. 12.
Az idén 10. születésnapját ünneplő csapat a leghitelesebb Guns N' Roses tribute-ként alakult, mára pedig már két, saját dalokkal teli lemezzel is rendelkező zenekar két tagját, Dénes Viktor ritmusgitárost kérdeztük a koncert, valamint Takács Vilmost a hamarosan megjelenő könyve kapcsán, mely a legendás GN'R-hoz is kapcsolódik.
„Azt kérdezed, hogy veszélyes-e a rock’n’roll?” - Skunk Anansie
A Skunk Anansie két évvel ezelőtt már bebizonyította a Sziget nagyszínpadán, hogy hatalmas bulit tud csinálni, így idén már az is biztosra mehetett, aki első körben még nem ismerte az 1994-ben alakult, 2001-ben feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt londoni „britrock” csapatot. Az együttes két oszlopos tagjával, az énekesnő Skinnel és a basszusgitáros Cass-szel beszélgettünk a koncertjük előtt.
„Sok minden van, ami miatt boldognak érezhetem magam” - Alex Clare
Alex Clare-t néhány hónappal első lemeze megjelenése után dobta kiadója, így valójában egy Microsoft-reklámnak köszönheti, hogy Too Close című számát megismerte a világ. A magyar származású londoni zenésszel beszélgettünk az elmúlt másfél évről, készülő új lemezéről és az apaságról.
"...szükség van a pozitív üzenetre" - Mississippi Big Beat
Szeptember 6. és 8. között kerül megrendezésre a SörömZene Fesztivál, azaz három nap sörkert és örömzene a tatai Öreg-tó partján. Ez a gyönyörű város idén először csatlakozik a nyugat-magyarországi régió képviselőjeként a Magyar Dal Napja országos programjaihoz.
„Jótékony hatással volt ránk, hogy kihagytunk 12 hónapot” - Franz Ferdinand
A Franz Ferdinand legújabb lemezén több dal is szól a halálról, ettől függetlenül egy pörgős, táncolható anyag, tudtuk meg Robert (Bob) Hardy basszusgitárostól, akivel a skót csapat szigetes koncertje előtt beszélgettünk.
Kistehén Melankolikusok - Kollár-Klemencz László
Az év eleji színházi turné után nyáron újra útnak indulnak a Kistehén Melankolikusok: az Ördögkatlan Fesztiválon is fellépnek különlegesen mélabús hangulatú, akusztikus hangszerelésű, ülős koncertprogramjukkal. Komoly könnyűzenéről és vidám szomorúságról beszélgettünk Kollár-Klemencz Lászlóval.
Punnany Massif
Nagy a zsizsgés mostanában a Punnany Massif háza táján. Ez nem csoda, hiszen idén lett tízéves a pécsi hiphopbanda, ráadásul megjelent új albumuk is. A jubileumi év történéseiről Felcser Mátéval és Farkas „Wolfie” Rolanddal beszélgettünk.
„Amit ketten csinálunk, az úgy kerek, ahogy van” - Herczku Ágnes és Sinha Róbert
Július 26-án a Művészetek Völgyében láthatjuk ismét Herczku Ágnes (a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, emellett énekel a Nikola Parov Quartetben) és a Hangfestőkből megismert, eredetileg klasszikus gitárművész Sinha Róbert közös, Faggató című produkcióját. Munkáról, tervekről, Lackfi János versének megzenésítéséről és persze Kapolcsról is kérdeztük a két művészt.
Magashegyi Underground
Három év után új lemezzel jelentkezett a Magashegyi Underground. A Tegnapután-album dalairól, az anyag előfutáraként megjelent az Álmatlanság című számhoz forgatott videoklipről és a banda nyári terveiről mesélt nekünk a zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka.
3456789101112
7 / 45 oldal
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.