Kedvenc helyek

Interjú
„Ez nem feltétlenül az a popzene, ami a rádióban szól” - mixikutya
Neve ellenére a mixikutya nem egy gyerekzenekar, hanem egy lelkes fiatalokból álló új csapat, amelynek tagjai meggyőzően vannak képben zenei téren, határozott elképzelésük van arról, milyen zenét (nem) szeretnének csinálni, ...
Pély Barna Trio (B The First)
A külföldi babérokra is törő Pély Barna vezetette zenekar októberben Erdélyt célozza meg dinamikus, energikus stílusával. Friss zenekaráról faggattuk a frontembert.
„Arra törekedtünk, hogy megmaradjanak a melódiák.” - Mystery Jets
A részben családi vállalkozásként indult Mystery Jetset 2004-ben alapította Blaine Harrison édesapjával, Henryvel és néhány iskolai haverjával. Bár az Editorsszal és a Kooksszal nagyjából egy időben kezdett a londoni indie csapat, talán kevésbé ismert és felkapott.
Hollywood Rose 10 éves jubileumi koncert: Petőfi Rendezvényközpont, okt. 12.
Az idén 10. születésnapját ünneplő csapat a leghitelesebb Guns N' Roses tribute-ként alakult, mára pedig már két, saját dalokkal teli lemezzel is rendelkező zenekar két tagját, Dénes Viktor ritmusgitárost kérdeztük a koncert, valamint Takács Vilmost a hamarosan megjelenő könyve kapcsán, mely a legendás GN'R-hoz is kapcsolódik.
„Azt kérdezed, hogy veszélyes-e a rock’n’roll?” - Skunk Anansie
A Skunk Anansie két évvel ezelőtt már bebizonyította a Sziget nagyszínpadán, hogy hatalmas bulit tud csinálni, így idén már az is biztosra mehetett, aki első körben még nem ismerte az 1994-ben alakult, 2001-ben feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt londoni „britrock” csapatot. Az együttes két oszlopos tagjával, az énekesnő Skinnel és a basszusgitáros Cass-szel beszélgettünk a koncertjük előtt.
„Sok minden van, ami miatt boldognak érezhetem magam” - Alex Clare
Alex Clare-t néhány hónappal első lemeze megjelenése után dobta kiadója, így valójában egy Microsoft-reklámnak köszönheti, hogy Too Close című számát megismerte a világ. A magyar származású londoni zenésszel beszélgettünk az elmúlt másfél évről, készülő új lemezéről és az apaságról.
"...szükség van a pozitív üzenetre" - Mississippi Big Beat
Szeptember 6. és 8. között kerül megrendezésre a SörömZene Fesztivál, azaz három nap sörkert és örömzene a tatai Öreg-tó partján. Ez a gyönyörű város idén először csatlakozik a nyugat-magyarországi régió képviselőjeként a Magyar Dal Napja országos programjaihoz.
„Jótékony hatással volt ránk, hogy kihagytunk 12 hónapot” - Franz Ferdinand
A Franz Ferdinand legújabb lemezén több dal is szól a halálról, ettől függetlenül egy pörgős, táncolható anyag, tudtuk meg Robert (Bob) Hardy basszusgitárostól, akivel a skót csapat szigetes koncertje előtt beszélgettünk.
Kistehén Melankolikusok - Kollár-Klemencz László
Az év eleji színházi turné után nyáron újra útnak indulnak a Kistehén Melankolikusok: az Ördögkatlan Fesztiválon is fellépnek különlegesen mélabús hangulatú, akusztikus hangszerelésű, ülős koncertprogramjukkal. Komoly könnyűzenéről és vidám szomorúságról beszélgettünk Kollár-Klemencz Lászlóval.
Punnany Massif
Nagy a zsizsgés mostanában a Punnany Massif háza táján. Ez nem csoda, hiszen idén lett tízéves a pécsi hiphopbanda, ráadásul megjelent új albumuk is. A jubileumi év történéseiről Felcser Mátéval és Farkas „Wolfie” Rolanddal beszélgettünk.
3456789101112
7 / 45 oldal
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.