Kedvenc helyek

Interjú
„Sok minden van, ami miatt boldognak érezhetem magam” - Alex Clare
Alex Clare-t néhány hónappal első lemeze megjelenése után dobta kiadója, így valójában egy Microsoft-reklámnak köszönheti, hogy Too Close című számát megismerte a világ. A magyar származású londoni zenésszel beszélgettünk az elmúlt másfél évről, készülő új lemezéről és az apaságról.
"...szükség van a pozitív üzenetre" - Mississippi Big Beat
Szeptember 6. és 8. között kerül megrendezésre a SörömZene Fesztivál, azaz három nap sörkert és örömzene a tatai Öreg-tó partján. Ez a gyönyörű város idén először csatlakozik a nyugat-magyarországi régió képviselőjeként a Magyar Dal Napja országos programjaihoz.
„Jótékony hatással volt ránk, hogy kihagytunk 12 hónapot” - Franz Ferdinand
A Franz Ferdinand legújabb lemezén több dal is szól a halálról, ettől függetlenül egy pörgős, táncolható anyag, tudtuk meg Robert (Bob) Hardy basszusgitárostól, akivel a skót csapat szigetes koncertje előtt beszélgettünk.
Kistehén Melankolikusok - Kollár-Klemencz László
Az év eleji színházi turné után nyáron újra útnak indulnak a Kistehén Melankolikusok: az Ördögkatlan Fesztiválon is fellépnek különlegesen mélabús hangulatú, akusztikus hangszerelésű, ülős koncertprogramjukkal. Komoly könnyűzenéről és vidám szomorúságról beszélgettünk Kollár-Klemencz Lászlóval.
Punnany Massif
Nagy a zsizsgés mostanában a Punnany Massif háza táján. Ez nem csoda, hiszen idén lett tízéves a pécsi hiphopbanda, ráadásul megjelent új albumuk is. A jubileumi év történéseiről Felcser Mátéval és Farkas „Wolfie” Rolanddal beszélgettünk.
„Amit ketten csinálunk, az úgy kerek, ahogy van” - Herczku Ágnes és Sinha Róbert
Július 26-án a Művészetek Völgyében láthatjuk ismét Herczku Ágnes (a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, emellett énekel a Nikola Parov Quartetben) és a Hangfestőkből megismert, eredetileg klasszikus gitárművész Sinha Róbert közös, Faggató című produkcióját. Munkáról, tervekről, Lackfi János versének megzenésítéséről és persze Kapolcsról is kérdeztük a két művészt.
Magashegyi Underground
Három év után új lemezzel jelentkezett a Magashegyi Underground. A Tegnapután-album dalairól, az anyag előfutáraként megjelent az Álmatlanság című számhoz forgatott videoklipről és a banda nyári terveiről mesélt nekünk a zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka.
Kerekes Band
Két és fél év után új albummal jelentkezik a Kerekes Band. A július elején piacra kerülő album Folklore Man címmel kerül forgalomba, és jó néhány meglepetést tartogat a hallgatóságnak. Fehér Zsomborral beszégettünk.
„Nem számolgatunk, csak nyomjuk” - Goreczki Szabolcs (Auróra)
Goreczki Szabolcs fesztivált szervez, zenél az Aurórában, közben gyermekotthonban dolgozik. Készülnek az Alfa Fesztiválra, a zenekar harmincadik születésnapjára és egy akusztikus lemezre, no meg egy rendhagyó európai „turnéra”.
„Készen állunk, hogy betörjünk a rock’n’roll kastélyok rock’n’roll csarnokaiba.” - Paramore Budapest Park, 2013. június 17.
Budapesten lép fel a háromfősre csökkent amerikai punk-rock-emo csapat, a Paramore. Áprilisban megjelent legújabb lemezükről és az elmúlt időszak megpróbáltatásairól mesélt a rikító vörös hajú énekesnő, Hayley Williams és a gitáros, Taylor York.
3456789101112
7 / 45 oldal
Játék
Mayer ezúttal legsikeresebb experimentális formációjával, a Nerve-vel érkezik az A38-ra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.