Kedvenc helyek

Interjú
Kaukázus
Szalai Éva, Tartós béke, Teszkó, Lift, Pingvin, Agyhalál – csak néhány sláger a Kaukázus pályafutásából. Az elmúlt tíz év egyik legnépszerűbb magyar alterock zenekara hosszú szünet után újra koncertezik, a nyári fesztiválokon pedig már új dalokat is bemutat a karácsonyra várható nagylemezéről.
Kowalsky
Idén ünnepli tizedik születésnapját a Kowalsky meg a Vega. A csapat az idei évet régi-új felállásban egy tavaszi klubturnéval kezdte, nyár végére elkészül hetedik lemezük, később pedig érkezik egy DVD és egy könyv is. Kowával beszélgettünk.
Mystery Gang II. GANG-Háború: Gödör Klub, május 18.

Az idén 15 éves Mystery Ganget nem lehet nem szeretni. Ez a trió hosszú évek óta a legautentikusabb, legelemibb formájában mutatja be, milyen is volt a rock’n’roll Amerikában az ötvenes évek derekán. A Mystery Gang nem egy a média által felpumpált, üres léggömb. Mégis miben rejlik a manapság is teltházas koncertekkel dübörgő csapat sikere?
Brains
A Petőfi Csarnokban, telt ház előtt mutatta be legújabb stúdiólemezét a Brains. A 11 dalt tartalmazó album címe, a Full Range arra utal, hogy a zenekar szinte valamennyi aktuális elektronikus zenei stílust szintetizálja a drum and basstől a dubstepen, a drumstepen és az elektrón át a breakig. Kérdéseinkre a zenekar énekese, MC Columbo válaszolt.
FreshFabrik 20
A FreshFabrik sokadik felállásában is sikeres, alkot, aktív, de csak annyira, amennyire épp jól esik neki. A múltról, az elmúlt húsz évről, a közösség- és a kényszermentesség jelentőségéről beszélgettünk Kovács Leventével, a kétszeres Fonogram-díjas zenekar egyik alapítójával.
"Kell valami közelibb..." - Hősök
A napokban jelenik meg a Hősök nevű rapcsapat új albuma Érintés címmel, az anyag kapcsán a három alaptag, Eckü, Brash és Mentha nyilatkozott.
Elefánt interjú
A jelenlegi formájában 2012 januárja óta zenélő, szombathelyi gyökerű Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be. Az együttes Kék szoba címmel 2012 nyarán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó lemezét, melyet most...
Astryd
Az Astryd minimalista elektronikus popzenei projekt 2012 őszén indult; tagjai a hajdani Realistic Crew-ból Vranik Krisztián, (Krizso – zenei producer, szerző, élő elektronika), a csapat utolsó énekesnője, a Marge néven szóló projekttel is rendelkező Mészáros Zsuzsanna (Marge – dalszerző, ének, élő hangszerek), illetve Gulyás Kristóf (ütős hangszerek, elektronikus dob).
United
A United zenekar tagjai igazi kozmopoliták: sokszínűek, ezer dolgot csinálnak egyszerre, állandó mozgásban vannak és mindig a jövőbe tekintenek. Talán ennek köszönhető, hogy a hazai popzenei élet egyik legnívósabb formációja máig is töretlen lendülettel képes megújulni.
"... nem teljes albumokban hanem több EP-ben gondolkodunk." - MaNGoD
A modern rockot játszó MaNGoD 2007-es, debütáló, Near Life Experience című lemezével robbant be a köztudatba. Azóta sok minden történt a zenekarral, többek között tagcserék is. A mostani visszatérésük gyümölcse egy négy számból álló EP. A Vivos Voco kapcsán a csapat dobosát, Viniczai Szabit kérdeztük.
45678910111213
8 / 45 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.