Kedvenc helyek

Interjú
Brains
A Petőfi Csarnokban, telt ház előtt mutatta be legújabb stúdiólemezét a Brains. A 11 dalt tartalmazó album címe, a Full Range arra utal, hogy a zenekar szinte valamennyi aktuális elektronikus zenei stílust szintetizálja a drum and basstől a dubstepen, a drumstepen és az elektrón át a breakig. Kérdéseinkre a zenekar énekese, MC Columbo válaszolt.
FreshFabrik 20
A FreshFabrik sokadik felállásában is sikeres, alkot, aktív, de csak annyira, amennyire épp jól esik neki. A múltról, az elmúlt húsz évről, a közösség- és a kényszermentesség jelentőségéről beszélgettünk Kovács Leventével, a kétszeres Fonogram-díjas zenekar egyik alapítójával.
"Kell valami közelibb..." - Hősök
A napokban jelenik meg a Hősök nevű rapcsapat új albuma Érintés címmel, az anyag kapcsán a három alaptag, Eckü, Brash és Mentha nyilatkozott.
Elefánt interjú
A jelenlegi formájában 2012 januárja óta zenélő, szombathelyi gyökerű Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be. Az együttes Kék szoba címmel 2012 nyarán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó lemezét, melyet most...
Astryd
Az Astryd minimalista elektronikus popzenei projekt 2012 őszén indult; tagjai a hajdani Realistic Crew-ból Vranik Krisztián, (Krizso – zenei producer, szerző, élő elektronika), a csapat utolsó énekesnője, a Marge néven szóló projekttel is rendelkező Mészáros Zsuzsanna (Marge – dalszerző, ének, élő hangszerek), illetve Gulyás Kristóf (ütős hangszerek, elektronikus dob).
United
A United zenekar tagjai igazi kozmopoliták: sokszínűek, ezer dolgot csinálnak egyszerre, állandó mozgásban vannak és mindig a jövőbe tekintenek. Talán ennek köszönhető, hogy a hazai popzenei élet egyik legnívósabb formációja máig is töretlen lendülettel képes megújulni.
"... nem teljes albumokban hanem több EP-ben gondolkodunk." - MaNGoD
A modern rockot játszó MaNGoD 2007-es, debütáló, Near Life Experience című lemezével robbant be a köztudatba. Azóta sok minden történt a zenekarral, többek között tagcserék is. A mostani visszatérésük gyümölcse egy négy számból álló EP. A Vivos Voco kapcsán a csapat dobosát, Viniczai Szabit kérdeztük.
Kígyók, horror, rock’n’roll - Slash interjú
Már lassan 17 éve, hogy Slash kiszállt a Guns N’ Rosesból, de manapság sem örvend kisebb népszerűségnek, mint mondjuk a kilencvenes évek elején. A tízperces beszélgetés során a Guns és Axl Rose szigorú tabutéma volt, egyéb kérdésekre viszont előszeretettel válaszolt a Disney On Ice-pólóban feszítő gitárhős.
Norbert Kristóf interjú
Kristóf Norbert (vagy fordítva, angolosan Norbert Kristof) 1980-as születésű hazai dalszerző-gitáros-énekes. A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kinálata alakítgatta.
Bródy János – „A jó dalban a dallam és a szöveg, mint egy DNS-spirál, összefonódnak és elválaszthatatlanok.”
Bródy János a magyar könnyűzene ikonikus alakja. Nemrégiben megjelent koncert DVD-jéről, a zene jelenéről, múltjáról és jövőjéről beszélgettünk.
567891011121314
9 / 45 oldal
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.