Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló február 27. - március 4.
Zenével a világ körül - lehetne heti koncertajánlónk jelmondata, amikor is Hawaiitól Indiáig, a dark folktól a karibi hangulatig, a városi folklórtól és a kupléktól az aktuális világslágerekig utazhatunk képletesen téren, időn és műfajokon át.
F*ck Plastic Waste Karnevál: PASO, Kaukázus [ alternative / ska ] Budapest, Barba Negra Music Club, február 28. 19:30
F*ck Plastic Waste Karnevál néven télűző-tavaszcsalogató jelmezbált rendez két hazai fesztiválkedvenc. Az est témája az egyszer használatos műanyagok betiltása, melyek ugyanúgy a bögyében vannak a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, mint Janóéknak.
Innellea (D) + Guy Mantzur (IL) [ house / techno ] Budapest, Cinema Hall, február 29. 23:00
A We Are Cre8tion, a Playground Events és a W3 Events összefogott, hogy közös télűzést kanyarítson. A szökőnapot nemcsak az Innellea debütje teszi majd emlékezetessé, de a müncheni székhelyű Plattenbank kiadó izraeli tulaja is pörgetni fog.
Myrath (TN) – The Magical Tour 2020 [ metal / progressive ] Budapest, Dürer Kert, március 1. 19:00
Bevalljuk töredelmesen: a tunéziai metálszínérrel kapcsolatos műveltségünk nem kevés kívánnivalót hagy maga után, a Myrath neve azonban annak ellenére is fogalom, hogy a zenekar nem tekinthet vissza több évtizedes múltra.
Kelis (USA) [ hiphop / r&b ] Budapest, Akvárium Klub, március 3. 19:00
Két évtizede már annak, hogy Kaleidoscope című, bemutatkozó albumát útjára bocsátotta Kelis Rogers. Az 1999-es debüt után négy évvel indult be igazán a Bossy hölgy karrierje: a 2003-as Tastyt megkajálta a világ, és azóta is szívesen repetázik belőle.
Papa Roach (USA), Hollywood Undead (USA), Ice Nine Kills (USA) [ hiphop / metal ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, március 4. 18:00
Egyes szakvélemények szerint a csótányok még egy atomháborút is képesek lennének átvészelni, nemhogy egy zenei irányzat kimúlását.
Magashegyi Underground „Ezer erdőˮ 10 éves újrajátszó koncert [ alternative / pop ] Budapest, Akvárium Klub, március 7. 20:00
Éppen egy évtizede annak, hogy napvilágot látott a Magashegyi Underground Ezer erdő című, bemutatkozó albuma. A fővárosi under- és overground itt végleg a szívébe zárta Bocskor Bíborkáékat, miután a Szeplős váll és az Anglia már fogalommá vált.
Budapest Calling & Cinema Hall present YOTTO (FN) [ house ] Budapest, Cinema Hall, március 7. 23:00
A finnek korántsem számítanak akkora elektronikus zenei nagyhatalomnak, mint svéd szomszédaik, ám ne mondjunk le végleg észak ezen szegletéről sem. Itt van például Helsinkiből Otto Yliperttula, akinek trackjeit Sasha és Laurent Garnier is pörgeti.
PESTI ESTek: Che Sudaka (ES) [ reggae / world music ] Budapest, A38 Hajó, március 18. 20:00
Argentin és kolumbiai vándorok találtak új hazára, és 2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra. Ötödjére tér már vissza a négyfős kompánia, hogy nyolc év után ismét felvehessük velük a Conectandót.
PESTI ESTek: Jetlag lemezbemutató, Hello Panda [ alternative / electro / pop / rap ] Budapest, A38 Hajó, március 21. 20:00
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit. A fesztiválokat és klubokat rendre megszállják, de a rádiós frekvenciákon is sűrűn elcsíphetjük az új anyaggal érkező csapatot.
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
Major Kamill kiállítása február 26-tól #pestiest http://est.hu/cikk/133862/papirok_racsok_akkad
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.