Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló november 15 - 21.
50 éve jelent meg a Beatles Indiában írt legendás lemeze, a White Album, amit most a The BlackBirds zenekar idéz meg. Maradva Ázsiánál, a japán Tadzsima Tadasi bambuszfuvolájával kápráztatja el a közönséget, míg a Los Angeles-i Bullets And Octane koszos rock'n'rollt hoz posztpunk, indie és techno zenéktől egyaránt hangos fővárosunkba.
Decades: European Tour 2018 - Nightwish (FIN), Beast In Black (FIN) [ metal ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, november 20. 20:00
A ’95 után megalakult metálzenekarok közül ma már sajnos csak igen kevesen tapasztalják meg, milyen érzés főzenekarként egy (közel) telt házas aréna színpadára lépni. A Nightwish-t azonban akkor sem fenyegetné az elvétve lézengő rajongók látványának veszélye, ha kétóránként lépnének fel ugyanott.
Honeybeast SympHONEY II Aréna Koncert [ electronica / pop ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, november 21. 20:00
A fedett pályás csúcs koncerthelyszínt lakja be a Honeybeast – „Nagyobb. Hangosabb.” koncertjén. Méhkasnyüzsgésre számíthat a zenekar, ugyanis a hangzáshoz ragaszkodva, ám új hangszereléssel, közel hetven zenésszel ontják majd az édesbús slágereket.
ZEKE (USA) [ hardcore / punk / rock ] Budapest, Fogas - Robot, november 23. 20:00
A ZEKE – a Voivodhoz hasonlóan – az ízig-vérig underground kultzenekar prototípusa is lehetne. A 1993-ban alakult csapat sosem tört ki a klubkoncertek világából, mégis megtalálták fanatikus keménymagjukat a föld minden táján.
Sting (UK) & Shaggy (JA), Punnany Massif [ pop ] Budapest, Hősök tere, november 24. 18:00
Derült égből Sting és Shaggy: kevesebb mint két héttel a koncert dátuma előtt robbant a hír, hogy a tizenhétszeres Grammy-győztes brit legenda, Sting a jamaicai csillag, Shaggy oldalán Budapestre érkezik, hogy egy nagyszabású szuperkoncerttel ünnepelje meg a Hatoslottó indulásának 30. jubileumát.
Makám [ world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, november 24. 20:00
Nem csak besztof programmal készül az 1984-ben alakult improvizatív, világzenei formáció, melynek termékenysége 17 album formájában, és számos kiváló zenész jelenlétében is manifesztálódott. Kétféle felállásban adnak KruZoék friss keresztmetszetet.
Ripoff Raskolnikov Band (AT): Small World lemezbemutató [ blues / reggae ] Budapest, Muzikum Klub, november 24. 20:30
Az Odds and Ends című, rockos anyag után nem sokkal gyűlt össze annyi új bluesdal, amennyivel az exutcazenész egy külön műsorral ismét színpadra állhatott. Aki a Small World november 3-ai, első bemutatójáról lemaradt, az most új esélyt kap!
BP Clothing pres.: 7th Birthday feat. Snak The Ripper (CAN) [ hiphop ] Budapest, Dürer Kert, november 28. 19:00
William Scott Fyvie, azaz Snak The Ripper tősgyökeres nyugati parti rapper. Csakhogy a Los Angeles-i gettónegyedeknél nüansznyival békésebb helyen, a kanadai New Westminsterben nőtt fel.
Több mint Afrika! - Nancy Vieira (RGB), Djénéba & Fousco (ML) [ world music ] Budapest, Müpa Budapest, november 28. 20:00
Bissau-Guineában látta meg a napvilágot, viszont a Zöld-foki-szigeteken nőtt fel Nancy Vieira. Aztán portugál egyetemistaként futott be a most 43 éves énekesnő, aki mellett Mali mágikus hangjai is szót kapnak ma, melyek távol Afrikától is nagyot szólnak.
PESTI ESTek: Blurt (UK) [ jazz / punk ] Budapest, A38 Hajó, december 2. 19:30
A Blurt zenekar a jazz-zenei szcéna egyik legavantgárdabb formációja: a banda az elsők között honosította meg Európában az USA-ban már harminc évvel ezelőtt útjára indult irányzatot, ami a rock, a punk és a jazz műfaj közös mezsgyéjén fogant, szembemenve a műfaji elhatárolódásokkal.
12
1 / 2 oldal
Játék
A Blurt zenekar, a jazz-zenei szcéna egyik legavantgárdabb formációja újra a Hajón!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.