Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló február 16 - 22.
Hajba Áron csütörtöki folk-blues bulija után pénteken bécsi trap, twerk és hiphop zene szól a Fröccsterasz Bárban. Szombaton drum'n'bass szupersztárok érkeznek az Akváriumba, a vasárnap pedig a jófajta jazzé. Hétfőre futurisztikus funkot, keddre szimfonikus popot ajánlunk, szerdán pedig négy ultrafeelinges stoner rock alakulat csábít bulizásra.
ASAN III. Birthday Bash [ electronica / hiphop ] Budapest, MüSzi, február 24. 21:00
„Az Asan egy olyan szerveződés, mely három művészeti pillérre épül: zene, grafika vagy képzőművészet és film”. Most a kollektíva első építőeleme – a zene - szempontjából vesszük szemügyre a harmadik szülinap történéseit, ahol láb nem marad mozdulatlan.
Life after Life - Dévényi Ádám emlékére [ alternative / pop ] Budapest, Gödör Klub, február 24. 21:00
Tavaly december 4-én távozott el az élők sorából Dévényi Ádám. A dalszerző, akinek a Közeli helyeken című klasszikust is köszönhetjük, nincs már köztünk, de dalai örökre itt maradnak: barátai, kollégái, zenésztársai idézik fel nemes sorait.
Punk Farsang: ETA, QSS, Utópia és sokan mások [ punk ] Budapest, S8 Underground Club, február 25. 19:00
A mai tizen- és kora huszonéves punkok még kósza gondolatként sem léteztek, mikor a Cpg, az Elit Osztag, a Kretens, vagy épp a QSS és az ETA kezdte pályafutását. Ám az olyan alapvetéseket, mint az Erdős Péter, a Kézigránát kell vagy az ETA (Aranyos kislány), ők is betéve ismerik.
Párbeszéd koncert – Az első hang: Dresch Mihály, Tintér Gabriella [ folk / jazz ] Budapest, Bethlen Téri Színház, február 28. 19:00
Dresch Mihály a hazai jazz- és folkműfaj veteránja. A Liszt Ferenc-díjas szaxofonos az elsők között volt, akik házasították a két műfajt, és ezzel egy új irányzatot teremtettek. Első kvartettjét 1984-ben alapította, azóta is megannyi zene projekt részese, és a színtér egyik legaktívabb zenésze.
A Pesti Est bemutatja: Joe Lovano Classic Quartet [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, március 26. 19:00
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Scott Bradlee's Postmodern Jukebox (USA) [ jazz / swing ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, március 27. 20:00
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
Milliók hangja – Willis Conover emlékkoncert [ jazz / swing ] Budapest, Müpa Budapest, május 24. 20:00
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.