Kedvenc helyek

Programajánló
Harcsa - Márkos - Benkő - Keszég - Pándi: Kassák [ alternative ] Budapest, Három Holló, március 24. 19:00
Kassák Lajos beszt-of, lekottázva? Ezt tűzte ki célul egy maroknyi muzsikus, akik egy sor szabadverset kötetlen rögtönzéssel tesznek még szárnyalóbbá. Nem könnyű fogást találni a költő életművén, ám a koncepció koncertformában igencsak működik!
Gwilym Simcock (UK) [ jazz ] Budapest, BMC - Budapest Music Center, március 25. 20:00
A brit komponista-zongorista kibontakozásához nagyban hozzájárult Jaco Pastorius, Chick Corea és Pat Metheny munkássága, de olyan kultúrikonok is hatottak rá, mint Ravel vagy a mi Bartókunk. A jazzernél a klasszikusok és az improvizáció is sima ügy.
Larkin Poe (USA) [ blues / country ] Budapest, Dürer Kert, március 27. 19:30
A southern blues akkor sem nevezhető feminin műfajnak, ha a női előadó rakoncátlan hormonháztartásának köszönhetően ZZ Top-szakállat növeszt.
Fekete-Kovács Kornél: Foundations [ jazz / world music ] Budapest, Müpa Budapest, március 27. 20:00
Tizenhárom éve a hazai jazzélet egyik meghatározó együttese a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra, akihez eddig olyan művészek csatlakoztak, mint Tom Harrell, David Liebman vagy Ennio Morricone.
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), The Pearl Harts (UK) [ alternative / rock ] Budapest, Akvárium Klub, március 30. 19:00
A Frank Carter & The Rattlesnakes névről hajlamosak lennénk egy rockabilly pub Buddy Hollyn és Komár Lacin szocializálódott fellépőire asszociálni, valójában az angol rockszíntér egyik legegyedibb fiatal formációjáról van szó.
ELECTRIFY – Gaika (UK), Huerco S (USA), Alpár [ ambient / dancehall ] Budapest, Trafó, március 30. 20:00
Ropogós-friss dél-londoni rap, hozzá a múltba révedésre alkalmas, habkönnyű ambient? Ezt kínálja a Trafó az évadot záró ELECTRIFY alkalmával. A parányi szintetizátorok vintage mágusa, Alpár kíséri a Brixtonból, illetve Kansasból érkező vendégeket.
Gerendás Péter arcai [ jazz / latin ] Budapest, Csányi5, március 31. 18:00
18 éve a pályán, háta mögött 17 nagylemezzel Gerendás Péter egyike hazánk kiváló muzsikusainak. Műfaji eklektika jellemzi a 62 éves művészt, aki latin, jazz és rock pengetésétől sem idegenkedik, de színházi és musicales kompozíciókat is jegyez.
PESTI ESTek: The Young Gods (CH) [ industrial / rock ] Budapest, A38 Hajó, április 3. 20:00
Bár a Young Gods néhány évvel később alakult meg, mint pl. a Skinny Puppy-Ministry-Laibach hármas, a svájci formációt ugyanúgy az industrial irányzat ősatyjai között emlegethetjük.
PESTI ESTek: Zoli Band (feat. Zoli Téglás of Ignite, US) [ alternative / rock ] Budapest, A38 Hajó, április 20. 20:00
Téglás Zoli, a kaliforniai Ignite zenekar frontembereként lehet ismerős a punk-, hardcore- és rockzenében utazó rajongóknak, azonban most saját projektjével érkezik Budapest egyik ikonikus klubjának színpadára.
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.