Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló március 22 - 28.
Nagy hangsúlyt kapnak ezúttal válogatásunkban a britek, a gitárzenétől a drum'n'bass lüktetéseken át a metálig több műfajban is képviseltetve magukat. A BMC-ben viszont keletre kalandozhatunk, ahol Kim DoYeon és társai a tradicionális koreai zenéket hozzák szinkronba a kortárs dzsessz világával.
Zina Bozzay & Vadalma (USA) [ folk ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, március 22. 20:00
A magyar népzene iránti identitása ellenére először ad hazánkban koncertet a Vadalma Együttes. A San Franciscóban élő, de magyar gyökerekkel rendelkező Bozzay Zina tanulmányai során szeretett bele a magyar zenei kultúrába a mostani koncerten is közreműködő tanárainak, Fábián Évának, Navratil Andreának és Agócs Gergelynek köszönhetően.
PESTI ESTek: KFT - Édes élet - Lemez(újra)bemutató [ alternative / new wave / pop ] Budapest, A38 Hajó, március 22. 20:00
Ötvenévesen Honoluluban – ez aztán az Édes élet! Amit a KFT ’88-ban megénekelt, azt 2005-ben valóra is váltotta. Laár Andrásék most újrajátsszák ezeket a harminc évvel ezelőtti dalokat, ráadásul ezen az esten Balogh Kálmán cimbalma is pengeni fog.
Richard Dawson (UK), Mike Cooper (UK) [ folk ] Budapest, Trafó, március 24. 20:00
Olyan brit gitárosok érkeznek a Trafóba, akiket cseppet sem könnyű kiismerni. Közös gyökerük a folkzene, de egyikük olyan trópusi koktélt kever, mellyel a sémákat maga mögött hagyja, míg másikuk kortárs pásztorzenét játszik, némi villany használatával.
Silent Era (CAN), Cold Leather (D), Red Gaze (A), Hexa [ post punk ] Budapest, Auróra, március 24. 21:00
Vélhetőleg sokan komoly bajban lennének, ha egy kvízműsor negyvenmilliós kérdéseként három kanadai punkzenekart kellene felsorolniuk, és a Sum 41-t nem említhetnék. (Már csak azért sem, mert esetükben megkérdőjelezhető ez a titulus.)
Dona Onete (BR) [ jazz / world music ] Budapest, Müpa Budapest, március 27. 20:00
Dona Onete sokkal több, mint egy tiszteletre méltó brazil énekesnő: ő maga a zene és az életöröm. Habár életútja rendkívül kalandosra sikeredett, a hetvennyolc éves díva a lelke mélyén még mindig az az önfeledet kislány, aki az Amazonas partján delfineknek dalolászik.
Ufomammut (IT), Pozvakowski [ metal / rock ] Budapest, A38 Hajó, március 28.
Ha valaki hajlamos egy adott zenekarról név alapján ítéletet mondani, valószínűleg örök életére elvágja magát az Ufomammut munkásságától. Pedig esetükben a legkevésbé sem érvényesül a „nomen est omen” elv.
PESTI ESTek: The Qualitons lemezbemutató koncert, Keymen [ garage / psychedelic / rock / soul ] Budapest, A38 Hajó, április 12. 20:00
Nemcsak új albumának megjelenést, hanem megalakulásának 10. születésnapját is megünnepli a The Qualitons az A38-as bulija során.
PESTI ESTek: Jojo Mayer Nerve (CH) [ electro / jazz ] Budapest, A38 Hajó, április 22. 20:00
Jojo Mayer garantáltan dobogós helyezést érne el egy nemzetközi Ringo Starr-imitátorversenyen, ám nem csak külseje alapján hasonlítható az egykori Beatles-klasszishoz. Tudniillik ő is azon dobosok közé tartozik, akik nagy tömegek számára jelentenek állandó inspirációt és hivatkozási alapot.
Játék
Komédia a kispolgári álszentségről és az emberekben kavargó, elfojott érzelmekről.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.