Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló április 20 - 26.
Két osztrák zeneguru, Richard Dorfmeister és Rupert Huber méltán híres közös downtempo projektjét, a Toscát hozza el az ambient dallamokra fogékony magyar közönségnek, ami remek alapozás lehet a másnapi Hyperspace-re, de a Mocsok 1 Kölykök és Kollár-Klemencz László is fergeteg hangulatú koncertre készül a héten.
Carl Palmer Band (UK) - ELP Legacy [ progressive / rock ] Budapest, A38 Hajó, április 26. 20:00
Keith Emerson, Greg Lake és Carl Palmer a 70-es években olyasmit hozott létre, ami a mai napig etalonnak számít a progresszív rock színterén. A trió – melynek tagjai már korábban klasszikusokat alkottak egy-egy formációban – már első nagylemezének megjelenése előtt félmillió ember előtt játszott.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Mother’s Cake (AT), The Immigrants [ experimental / indie / rock ] Budapest, A38 Hajó, április 28. 20:00
Ha létezik alulértékelt zenekar az osztrák színtéren, az a Mother’s Cake. A trió zenéjének kategorizálásánál kevés embert/kritikust próbálóbb feladat létezik.
Bharat Bhushan Goswami – Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXI. [ world music ] Budapest, Trafó, április 29. 20:00
A sarangi a sorozatban most kerül először bemutatásra; ez az a vonós hangszer, amely ha megszólal, hátborzongatóan emlékezet az emberi hangra. Énekelni, nevetni és sírni is tud – ha mesteri kezekbe kerül, a hallgatóság pedig döbbent csendben figyel.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Tereskova80 - Születésnapi koncert [ alternative ] Budapest, Gödör Klub, április 29. 21:00
Valentyina Tyereskova a világ első űrhajósnője, aki márciusban töltötte be a 80. évét. Ezt ünnepli Nagy Kriszta, akiről egy évre való gendertudományi tananyagot is írhatnánk; most érjük be annyival, hogy a képzőművésznő rock&roll formációjával zúz.
NJN: Béres Eszter Trió, Juhász Gábor Trió, Gátos Iván [ jazz ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, április 30. 20:00
Mint azt számos hazai formáció (pl. Dresch Quartet, Napra, JaMese) igazolja, a jazz és a népzene elegyítéséből többnyire egészen egyéni dolgok születnek. Béres Eszter, Mayer Albert és Kummert Péter szimpla ének-gitár-nagybőgő felállásban is képes izgalmas formában elegyíteni a műfajt.
Tabán Fesztivál 2017 [ blues / rock ] Budapest, Tabán (rét), május 1. 14:30
Ha május 1., akkor nem a Ruhagyár, hanem a Tabán az, ami az eszünkbe kell hogy jusson. A blues és a rock nagy öregjei mellé középkorú zenészek is besorolnak – de biztos, hogy nem csak galambősz sörények lengenek majd a Gellért-hegy oldalában.
Milliók hangja – Willis Conover emlékkoncert [ jazz / swing ] Budapest, Müpa Budapest, május 24. 20:00
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Játék
Az Iparművészeti Múzeum a kezdetektől fogva egyaránt gyűjti a magyar és egyetemes, a régi és kortárs iparművészeti alkotásokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.