Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló december 12 - 18.
Decemberben ki így, ki úgy hangolódik az ünnepekre. Az industrial legenda Die Krupps mindenesetre már csütörtökön megalapozza a hétvégét, vasárnap hazai rapperek társaságában adventezhetünk, míg másnap a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron popdalokkal vezethetjük le a feszültséget.
Amoeba - Lemezízelítő, Perrin [ funk / hiphop ] Budapest, Akvárium Klub, december 14. 19:00
Keep the funk alive! – szól a főzenekar mottója és 2015-ös debütlemezének címe, akik azóta is eleget tesznek ezen közszolgálatnak. A műfaj művelése az elmúlt évek során terebélyesedett: most még táncosabb irányba indult el a szupergrupp.
Terra Profonda: For the sake of the mountains – Lemezbemutató [ blues / funk ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 14. 20:00
2012-ben jelent meg a Mélyföld név a magyar zenei élet zegzugos térképén. A bluesos vonulatokat drámai elemekkel színező trió a Ripoff Raskolnikov Band előtt is bizonyított már, illetve Hollandiában, az Eurosonic fesztiválon is bemutatkoztak.
Advent a Várkert Bazárban - Both Miklós, Bozhychi énekegyüttes [ folk / world music ] Budapest, Várkert Bazár, december 15. 19:00
Elfeledett karácsony Ukrajnában címmel egy ősbemutatón pillanthatunk be a szomszédos ország falusi közösségeinek ünnepnapjaiba, akik a nélkülözés és a begubózás miatt a mai napig meg tudták őrizni sokszínű kultúrájukat és sajátos szokásaikat.
Stray From The Path (USA), The Devil Wears Prada (USA), Gideon (USA), Loathe (UK) [ hardcore / metal ] Budapest, Dürer Kert, december 17. 18:30
Bár a Stray From The Path a hardcore őshazájában, New Yorkban alakult meg, a csapat vajmi kevés zenei rokonságot ápol az Agnostic Front vagy Sick Of It All kaliberű veteránokkal.
Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje [ pop ] Budapest, KlauzálHáz, december 19. 19:00
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?” – és Udvaros Dorottya óhaja sokszorosan teljesült…
Xmas Seance - Pablo Bolívar (E) [ house / techno ] Budapest, A38 Hajó, december 21. 23:30
Az Aktrecords évzárójára egy olyan spanyol szelektort várnak szeretettel, aki egész estés pörgetésre készül. A dubtechno felé is kanyarodó, santanderi producer tudományos igénnyel, hipnotikusan ringatva húz az elektronika tengerének mélyére.
Jinjer (UA), The Agonist (CAN), Khroma (FIN), Space Of Variations (UA) [ metal ] Budapest, Barba Negra Music Club, december 22. 18:00
Jelen állás szerint Ukrajnának a popszintéren sincs annyira kelendő zenei exportterméke, mint a Jinjer. A jelenség akár szürreális is lehet annak fényében, hogy a csapat progresszív elemekkel operáló, tíztonnás groove-os metalban utazik, másfelől viszont tökéletesen érthető.
PESTI ESTek: Európa Kiadó, Németh Róbert [ alternative / indie / rock ] Budapest, A38 Hajó, december 23. 19:00
A nyolcvanas évek magyar undergroundja elképzelhetetlen volna Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara nélkül. A 60-at betöltött gitáros-énekes-igazgató pár éve rebootolta a bandát, akik régi és új dalokkal is reflektálnak a közéleti visszásságokra.
Petruska - Karácsonyi ÉNek [ folk / indie ] Budapest, TRIP Hajó, december 23. 19:30
Régészeti leletek tanúskodnak róla, hogy az ún. tehetségkutató műsorok egykor nem csupán valóságshow-ként funkcionáltak, hanem nyomokban valódi tehetségeket is felvonultattak.
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.