Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló július 12 - 18.
A tízéves Dürer Kertben az Akkezdet Phiai űzi el péntek 13-án a balszerencsét, de a 10-es szám a tizedik szezonját ünneplő Kobucinál is visszaköszön, ahol Szabó Benedek és a Galaxisok zakós alterockja szól majd 17-én. A Robotban egy chilei-horvát-angol zenekar lép fel, de hallgathatunk még free- és kortárs jazzt, valamint tűréshatár-feszegető art-popot is a héten.
Meth Leppard (AUS), Chepang (NEP, USA), Powerchuck (AUS) [ metal ] Budapest, Dürer Kert, július 17. 20:00
A grindcore egy filozofikus, pozitív gondolatok közvetítésére hivatott, gazdag zeneiségre törekvő irányzat – legalábbis egy párhuzamos univerzumban, ahol minden fordítva működik. Erre pedig a beszédes nevű Meth Leppard meglehetősen jó példa.
Stevie Rachelle (USA) - Legendary Glam Frontman from the Sunset strip, The Joystix [ glam / metal / rock ] Budapest, Fogas - Robot, július 18. 20:00
„Aztán jött az a p*cs Cobain, és mindent elrontott!” – Mickey Rourke A pankrátorban valahogy így emlékszik vissza a hajmetál aranykorának végére. És bár a Tuff már nem tett szert Mötley Crüe vagy RATT kaliberű népszerűségre, talán az utolsó glam rock csapat volt, melynek a 90-es évek elején sikerült nagy kiadóhoz leszerződnie.
The Bloody Beetroots (USA), We Are Scientists (USA) [ dance / punk ] Budapest, Budapest Park, július 19. 18:00
A dance-punk összeér a nyár derekán: a tengerentúli formációk egyike a táncosabb vonalat rezgeti, míg a tudományos munkatársak a gitáros oldalát ragadják meg a hibrid műfajnak. A bizarr zenekarnevekért mi kérünk elnézést, annál feszesebb buli ígérkezik!
A Sun & Soda: Hernan Cattaneo (RA) Minden jegy elfogyott! [ lounge ] Budapest, Akvárium Klub, július 21. 13:00
Akváriumból terrárium: igazi mediterrán szigetté alakul a belváros egyik legkedveltebb kiülős szórakozóhelye július 21-én.
Söndörgő [ folk / world music ] Budapest, Szabadság híd, július 22. 20:00
A Szabihíd kellős közepét veszi birtokba a Dunával amúgy is meghitt viszonyt ápoló Söndörgő zenekar. Plédet vigyen a kedves piknikezni vágó folkrajongó, és nyitott füllel élvezze a szentendrei délszláv dallamokat, szemét pedig a panorámán legeltesse!
VI. Óbudai Blues Fesztivál [ blues ] Budapest, Kobuci, július 23 - 26.
Immár hatodszor lenne alkalmunk elsütni a kőkorszaki viccet, melyből kiderül, mi történik, ha visszafelé játszunk le egy bluesdalt. Ettől azonban most humánus okokból eltekintenénk, lássuk inkább a műfaj egyik legnagyobb hazai ünnepének felhozatalát!
Combichrist (USA), Wednesday 13 (USA) [ industrial / metal ] Budapest, A38 Hajó, július 25. 19:00
Nem a Combichrist az első zenekar az industrial színtéren, mely a korai idők elektronikus hangzású anyagai után felfedezte a torzítópedál szépségeit, és a metál felé vette az irányt.
PESTI ESTek: Einstand, Junkie Jack Flash [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, július 26. 20:00
Az einstand egy olyan német gyermeknyelvi kifejezés, amit régen felszólításra használtak – valószínűleg ezért zenél ezen a nevén az Erős József által vezetett formáció, amely minden egyes alkalommal tombolásra buzdítja a közönséget.
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.