Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló október 17 - 23.
Heti ajánlókat már megcsapja kissé a közelgő halloween és a halottak napja hangulata. Lesz itt lantzene és dark romantika, stoner rock, post-punk és fuvola crossover est, de természetesen az elektronikus zenék sem maradnak ki a sorból.
V. Latin-amerikai fesztivál [ latin / world music ] Budapest, Óbudai KK - Csillaghegyi KH, október 19. 12:45
Egzotikus zenék, tüzes táncok és gasztronómiai különlegességek versenyeznek egy hűvös októberi napon az Óbudán megfordulók figyelméért. A dél-amerikai államok fülledt életérzése mellett még mexikói, illetve karibi kóstolóban is részesülhetünk.
VIII. Országos Slam Poetry Bajnokság – Döntő [ funk / rap ] Budapest, Trafó, október 23. 19:00
Tavaly a hazai slammermezőnyben Molnár Péter diadalmaskodott, aki a Magyarországon lezajlott, 2018-as európai verseny bajnoki címét is sikeresen megcsípte. Most 26 tehetséges szószátyár arc feszül egymásnak, hogy sodró ütemekre szövegeljen.
Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso Ufo (JP), Lemurian Folk Songs [ psychedelic / rock ] Budapest, Dürer Kert, október 23. 19:30
Aki már látott valaha King Kong VS Mega Godzilla-kaliberű filmet – hogy csak a legkézenfekvőbb példát említsük –, bizonyára tisztában van vele, hogy a japán művészeknek nem kell némi pszichedéliáért a szomszédba mennie.
Celtic Woman: Ancient Land [ celtic ] Budapest, Budapest Kongresszusi Központ, október 25. 20:00
A 2017-es Grammy-jelölt Celtic Woman Ancient Land című turnéja keretében érkezik Magyarországra, hogy egy középkori hangulatú koncertet adjon október 25-én a Kongresszusi Központban. A három kiváló énekes és egy hegedűművész több millió albumot adott el, és a világ számos pontján turnézott már.
Anomalie (CDN) [ funk / nu jazz ] Budapest, ELLÁTÓház, október 26. 19:00
Olyan fesztiválok, mint a Summercamp, a Montreal és a Toronto Jazz Fesztivál, a Kamasi Washington és a Glitch Mob is befogadta már azt a klasszikus gyökerű, élőzenés világot, mely a szülővárosáért rajongó, 26 éves kanadai producerhez köthető.
Drab Majesty (USA), Body of Light (USA) [ pop / post punk ] Budapest, Dürer Kert, október 28. 19:30
A tengerentúli Dais Records két csodabogár formációja settenkedik be a hallójáratainkba. A maszkos-beöltözős, görög tragédiákat idéző színpadképről nem is beszélve – hideglelésre nincs is jobb haloween környékén, mint egy Fekete Zaj-szervezésű party.
Balogh Kálmán 60 [ folk ] Budapest, Zeneakadémia, október 30. 19:30
40 színpadi évet jubilált 2015-ben az a muzsikus, akinek egy újabb kerek évforduló alkalmával kell keresztmetszetet nyújtania. Balogh Kálmánnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis stílusok tekintetében is sokfelé mozog otthonosan, a népzenétől az ethnoig.
Lovasi András: Tűzijáték délben [ acoustic / rock ] Budapest, Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ, november 9. 19:30
Lemezbemutató műsorral látogat a San Marco utcába Bandi a hegyről. A Kispál és a Borz, a Kiscsillag és a Budapest Bár ikonikus pécsi hangja ezúttal azokat a dalokat vezeti elő, amelyek a többi projektjéből kilógtak, és ezáltal személyesebbek is.
Világsztárok a BJC-ben - James Carter Organ Trio (USA) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 22., 19:00 és 21:00
James Carter külsőre leginkább úgy fest, mint John Coffey a Halálsoron című klasszikusból („mint a kávé, csak nem úgy kell írni”), ugyanakkor természetfeletti képességeit is rendszeresen demonstrálja, valahányszor szaxofon kerül a kezébe.
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.