Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló március 23 - 29.
Budapest igazi világvárossá változik erre a hétre, ahová az észt lakótelepek brutális rappere, Tommy Cash mellett egy portugál fadoszupersztár is érkezik, de lesz New York-i és iraki fellépő is, zárásként pedig egy igazi európai kooprodukciót ajánlunk: egy finn gitáros olasz bőgőssel és lengyel–német dobossal ad jazzkoncertet a BMC-ben.
Scott Bradlee's Postmodern Jukebox (USA) [ jazz / swing ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, március 27. 20:00
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Plini (AU), Disperse (PL), David Maxim Micic (SRB) [ progressive / rock ] Budapest, A38 Hajó, március 27. 20:30
Ha valaki tisztában szeretne lenni vele, mit jelent a progresszív rock/metál a 2010-es években, annak többek közt az Animals As Leaderst ajánlanánk szíves figyelmébe. Vagy az ausztrál gitárost, Plinit, aki legutóbb az említett zenekar vendégeként érkezett a hajóra, most azonban „fő zenekarként” csillogtatja meg fenomén mivoltát.
Flamingosis (US) [ experimental / hiphop ] Budapest, Akvárium Klub, március 30. 19:00
A Bright Moments albumot jegyző, modern bítek kreálója elsőzik Budapesten az mhmm jóvoltából. A Brooklynban élő New Jersey-i producer a szívén viseli a vintage funk és a diszkóhagyományok ápolását, miközben abszolúte naprakész hiphopot állít elő.
Jonas Kopp (ARG), Scalameriya (SRB) [ house / techno ] Budapest, Larm, március 31. 22:00
A dél-amerikai technofenegyerek nem először lép magyar földre, és Buenos Aires helyett Berlinből érkezik, lévén hogy oda tette át székhelyét. Társa a pultban pedig a szerbiai Nikola Grebovic lesz, aki az oldschool techno és a retro-future szerelmese.
BTF: Goran Bregovic – Three Letters From Sarajevo (RS) [ world music ] Budapest, Müpa Budapest, április 2. 19:30
Szarajevó a Balkán Jeruzsáleme, ami azt jelenti, hogy négy vallás talált otthonra ebben a boszniai városban. Bregovic új műve a nyugati, a keleti és a klezmer hagyományt együtt élteti, mely dallamok a hegedűk csodálatos hangján szólalnak meg.
Nekromantix (DK), The Silver Shine [ psychobilly / punk ] Budapest, A38 Hajó, április 2. 20:30
A psychobilly eredetmítosza a következő: Elvis és Buddy Holly génjeit keresztezve több mutáns létforma jött létre, akiket lelőttek, majd elhantoltak a Kedvencek Temetőjébe. Az onnan visszatérő zombik pedig zenekart alapítottak, és a rockabilly legkevésbé sem lakossági változatát kezdték el játszani.
Milliók hangja – Willis Conover emlékkoncert [ jazz / swing ] Budapest, Müpa Budapest, május 24. 20:00
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
BTF: Steve Coleman's Reflex Trio (US) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, április 4. 19:00, 21:00
Steve Coleman kiváló példa rá, hogy azon szülők, akik idejekorán megszerettetik a zenét a gyerekkel, majd ne adj’ isten, támogatják is hasonló törekvéseit, akár egy zsenit is adományozhatnak a világnak.
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.