Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló szeptember 20 - 26.
Pszichedelikus trance ünnep és óbudai borfesztivál adja meg a hétvége hangulatát, a Madách Színházban pedig hétfőtől rockfesztivált tartanak. 10. szülinapját ünnepli az Instant, ami szintén több napos bulizásra ad okot, de akad még ezen felül is érdekes koncert a héten, szóval érdemes tovább görgetni!
Színházak Éjszakája After [ alternative / electronica ] Budapest, Trip Hajó, szeptember 22. 18:00
Trip Bázissá lényegül át a Szilágyi Dezső térnél strázsáló hajó, és a műfaji eklektikának adja át a terepet. A Színházak Éjszakájának ezerszínű palettáját ma akusztikus zene, rap és csajozós rock is tarkítja, de underground e–zenék is szólnak majd.
Polish Jazz 1918-2018 - Mlynarski & Marcin Masecki (PL) [ jazz ] Budapest, BMC - Opus Jazz Club, szeptember 22. 20:00
Budapestre érkezik a lengyel jazzpaletta egyik kiemelkedő formációja, a Młynarski & Masecki Jazz Band. A Polish Jazz 1918 – 2018 projektet népszerűsítő együttes zenészei a két világháború közötti korszak szerzeményeibe lehelnek újra életet, amit sajátos, nyers humorral átitatva tálalnak a hallgatóságnak.
PESTI ESTek: King Dude (USA) /Kælan Mikla (IS) [ blues / rock ] Budapest, A38 Hajó, szeptember 24. 20:00
King Dude tekintélyes díszpéldánya azoknak az előadóknak, akik elvontságuk révén akár Lana Del Rey kegyeiért is harcba szállhatnának.
A38 pres. PESTI ESTek: Odd Couple (DE) /Blind Butcher (SWI) [ rock ] Budapest, Dürer Kert, szeptember 25. 20:00
Az Odd Couple formáció választotta magának a legtalálóbb nevet a zeneiparban, ugyanis tényleg ők a legtökéletlenebb páros a garázsrock szerteágazó szcénájában; ez azonban abszolút nem degradáló a srácokra nézve, sőt még inkább kihangsúlyozza a zenekar játékos és csapongóan életigenlő mentalitását.
Dub Fx (AUS) [ dub / hiphop ] Budapest, Barba Negra Music Club, szeptember 29. 20:00
Kevés kifizetődőbb állás van a zeneiparban, mint roadnak lenni Dub Fx „turnéstábjában”. Benjamin Stanford komplett zenekara hangképző szerveiben lapul, és jobbára csak egy mikrofont, egy úgynevezett loop stationt és néhány effektpedált használ produkcióihoz.
UH Fest 2018 [ electronica / experimental ] Budapest, több helyszín, szeptember 30. - október 7.
Közel negyven előadó esküdött fel idén arra, hogy többet tudjunk meg tűréshatárainkról. Hét helyszínen sorakoznak a merészebbnél merészebb formációk, akiket nem könnyű besorolni: a kalandorok közt van finn, lengyel, ausztrál és amerikai művész is.
Walking Papers (USA), Ozone Mama [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, október 1. 20:30
Seattle-ről elsőre mindenkinek négy meghatározó formáció jut eszébe, melyek a vád szerint a 90-es években kulcsszerepet játszottak abban, hogy bedőlt a piramisszegecs- és a hajlakkipar.
Tony Lakatos Web-Web Project [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 3. 20:00
Az immáron frankfurti székhelyű, de magyar származású jazzikon, Tony Lakatos októberben ismét Budapesten koncertezik, ezúttal azonban egy új formáció élén köszönti a hazai közönséget…
Deladap (A) [ electronica / swing ] Budapest, ELLÁTÓház, október 3. 20:00
Crazy Swing & Dirty Jazz az, amit a !DelaDap a zászlajára tűzött, és 2004-esindulásuk óta a bécsiek ennek az elképzelésnek eleget is tesznek. Az embereket összehozó popzene előállítása az, ami a csapat hatfős magját mozgásban és növekedésben tartja.
Játék
Pocoyo egy csintalan, kíváncsi és minden kalandra elszánt kisfiú.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.