Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló január 17 - 23.
Csütörtökön szülinapi zsúrra vár az A38 Hajó, ha azonban állatbarát vagy, a péntek a te napod, amikor is a cicás cuccok lesznek a nyerők a Kolin koncertjén. Szombaton szintén szülinapi bulit tartanak, ezúttal a 19 éves goa.hu ünnepel a Dürerben, de jazz-, alternatív és ethnozenei koncertek közül is csemegézhetünk a héten.
Ennio Morricone - 90. jubileumi exkluzív koncert [ classical ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, január 23. 20:00
Továbbra sem tud búcsúzni a színpadtól az immáron 90 éves Ennio Morricone.
Aranyakkord – Kiss Tibi és Vastag Gábor [ alternative ] Budapest, Trip Hajó, január 23. 20:00
Az Aranyakkord név nem rejt mást, mint a Quimby és A Kutya Vacsorája egy-egy kulcsfiguráját, Kiss Tibit és Vastag Gábort. A két zenész már több mint tíz éve alkot közösen, írtak már filmzenéket, és megannyi közös projektben vettek részt.
Elizabete Balcus (LT) [ acoustic / electro / pop ] Budapest, Szimpla Kert, január 23. 20:00
Bedrótozott zöldségek-gyömölcsök és a görög mitológia színpadiassága teremti meg azt az álomszerű szövetet, ami a rigai lány lényéből kiárad. Neo-psych és avant-dream pop tarkítja az összképet és -hangot, plusz kortárs és alternatív jegyek is.
Flight Modus [ jazz / progressive / rock ] Budapest, BMC - Opus Jazz Club, január 24. 20:00
Az elsősorban zongoristaként ismert – és elismert – Tálas Áron több formációban is jeleskedik. A Junior Prima és Gramofon-díjas jazzer saját nevét viselő triójával már két albumot is maga mögött tudhat, most viszont ütős oldalát is megcsillantja.
Priest (SWE), Lazerpunk [ industrial ] Budapest, Dürer Kert, január 25. 20:00
Meglehetősen szerencsétlen nevű, okkultista show-elemeket előszeretettel használó, inkognitóban alkotó svéd zenekar, mely retrózenék újrahasznosításából csinált kiváló karriert. Ez nem lehet más, csak a Ghost – vágnánk rá kollektíven, és nem tévednének nagyot.
Casino RAVE: Bjarki (IS), Kyoka (J) [ idm / techno ] Budapest, Dürer Kert, január 25. 23:00
Ha valakiben maga Nina Kraviz látja meg a fantáziát, és a tehetségének kibontakoztatásához felajánlja segítségét is, akkor az az illető tudhat valamit. Így is van, Bjarki Rúnar Sigurðarson meghálálta a Trip-főnökasszony iránta való bizalmát.
„Nem múlik el a világ…” - Koncert Kiss Anna születésnapjára [ folk ] Budapest, Pesti Vigadó, január 28. 19:30
50. évadját ünnepli a Kaláka együttes, ennek alkalmából zenésíti meg négy zenekar Kiss Anna, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett író és költő verseit. A koncert nem egy szokásos fellépés lesz, ugyanis különlegességét a közreműködők színessége adja.
You Me At Six (UK) [ indie / rock ] Budapest, Akvárium Klub, január 29. 18:30
Új lemezük bemutatójával érkezik Budapestre a You Me At Six. A lejátszási listákon gyakran felbukkanó brit rockzenekar tavaly októberben jelentette meg hatodik, stílusosan VI névre keresztelt nagylemezét, amelyet egy európai turné keretein belül is bemutatnak a nagyközönségnek.
Cleave Tour 2019 – Therapy? (NIR), Uzipov [ alternative / metal ] Budapest, A38 Hajó, január 30. 20:00
A Therapy? anno örökre elvágta magát a Lars Ulrich-életműdíjtól, amikor megírta a tökéletes kereskedelmi öngyilkosságként funkcionáló Suicide Pact – You First albumot.
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.