Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló október 17 - 23.
Heti ajánlókat már megcsapja kissé a közelgő halloween és a halottak napja hangulata. Lesz itt lantzene és dark romantika, stoner rock, post-punk és fuvola crossover est, de természetesen az elektronikus zenék sem maradnak ki a sorból.
V. Latin-amerikai fesztivál [ latin / world music ] Budapest, Óbudai KK - Csillaghegyi KH, október 19. 12:45
Egzotikus zenék, tüzes táncok és gasztronómiai különlegességek versenyeznek egy hűvös októberi napon az Óbudán megfordulók figyelméért. A dél-amerikai államok fülledt életérzése mellett még mexikói, illetve karibi kóstolóban is részesülhetünk.
VIII. Országos Slam Poetry Bajnokság – Döntő [ funk / rap ] Budapest, Trafó, október 23. 19:00
Tavaly a hazai slammermezőnyben Molnár Péter diadalmaskodott, aki a Magyarországon lezajlott, 2018-as európai verseny bajnoki címét is sikeresen megcsípte. Most 26 tehetséges szószátyár arc feszül egymásnak, hogy sodró ütemekre szövegeljen.
Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso Ufo (JP), Lemurian Folk Songs [ psychedelic / rock ] Budapest, Dürer Kert, október 23. 19:30
Aki már látott valaha King Kong VS Mega Godzilla-kaliberű filmet – hogy csak a legkézenfekvőbb példát említsük –, bizonyára tisztában van vele, hogy a japán művészeknek nem kell némi pszichedéliáért a szomszédba mennie.
De Staat (NL) - Bubble Gum Tour 2019, Shht (B) [ alternative / pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, október 24. 20:30
A De Staat – a Walking Papershez hasonlóan – ízig-vérig koncertzenekar: élőben akkor is lehengerli a koncertlátogatót, ha nem feltétlenül rajong a csapat szerzeményeiért. Ugyanakkor meglehetősen nehéz nem lelkesedni az ötfős holland csapat által kidolgozott, modern hangszerelésű pop-rock-blues hibridért.
Scarlxrd (UK) [ rap ] Budapest, Akvárium Klub, október 25. 19:30
Amikor egy befutott zenész vlogolni kezd, az semminemű szenzációértékkel nem bír, az azonban már jóval izgalmasabb, amikor egy befutott vlogger lép zenei pályára. Kiváltképp, ha sikerül valami egyedi dolgot létrehoznia.
ETA, CPG, Közellenség [ punk / rock ] Budapest, Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ, október 25. 20:00
Ha azt hinnénk, hogy a honi punk bölcsője valahol a füstölgő gyárak övezte pesti külső kerületekben ringott, akkor alaposan tévedünk. A főváros szívében, az úri budai oldalon sarjadt ki az ellenállás, még a ’80-as évek elején. Tankokat előásni!
Celtic Woman: Ancient Land [ celtic ] Budapest, Budapest Kongresszusi Központ, október 25. 20:00
A 2017-es Grammy-jelölt Celtic Woman Ancient Land című turnéja keretében érkezik Magyarországra, hogy egy középkori hangulatú koncertet adjon október 25-én a Kongresszusi Központban. A három kiváló énekes és egy hegedűművész több millió albumot adott el, és a világ számos pontján turnézott már.
Anomalie (CDN) [ funk / nu jazz ] Budapest, ELLÁTÓház, október 26. 19:00
Olyan fesztiválok, mint a Summercamp, a Montreal és a Toronto Jazz Fesztivál, a Kamasi Washington és a Glitch Mob is befogadta már azt a klasszikus gyökerű, élőzenés világot, mely a szülővárosáért rajongó, 26 éves kanadai producerhez köthető.
Drab Majesty (USA), Body of Light (USA) [ pop / post punk ] Budapest, Dürer Kert, október 28. 19:30
A tengerentúli Dais Records két csodabogár formációja settenkedik be a hallójáratainkba. A maszkos-beöltözős, görög tragédiákat idéző színpadképről nem is beszélve – hideglelésre nincs is jobb haloween környékén, mint egy Fekete Zaj-szervezésű party.
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.