Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló január 19 - 25.
Heti felhozatalunk igazán nemzetközivé sikeredett: tenerifei deep house, osztrák post-rock, londoni cyberfunk, holland és német szimfonikus metal, valamint brit hardcore csapat is szerepel a szokásoshoz híven kissé álmoskásan, de annál hidegebben induló év január közepi programkínálatában.
Mirrors For Psychic Warfare & Sanford Parker (USA) [ experimental ] Budapest, Dürer Kert, január 24. 20:00
Scott Kellyt nem kell bemutatni a végletekig elborult hangzású zenék rajongóinak. A Neurosis gitáros-frontembere fő zenekarával, valamint minden egyes projektjével tesz róla, hogy a hallgatónak eszébe ne jusson fütyörészni a Don’t Worry, Be Happy dallamát.
PESTI ESTek: Képzelt Város, The Devil's Trade [ alternative / country / rock ] Budapest, A38 Hajó, január 25. 20:30
A pár évvel ezelőtti post-rock hullám már jócskán lecsendesedett, de az igazán időtálló formációk nem vesztek a feledés homályába. Ilyen a beszédes nevű Képzelt Város is, mely némi belső átalakulás után újra készen áll rá, hogy szürreális túrára vigye a hallgatókat.
Chip Fesztivál 2017: Tangerine Dream (DE), Ulrich Schnauss (UK), Tangram, Pergamoon [ ambient / downtempo ] Budapest, A38 Hajó, január 28 - 29.
Ezen a hétvégén megidéződik az 1982-es budapesti Chip Fesztivál. Szombaton lép színpadra a német ős-elektronikus zenei ikon, míg vasárnap ajándék koncertet ad billentyűsük, Ulrich Schnauss, plusz hazai csapatok – a Tangram és a Pergamoon – játszanak.
Kérlek Ne! - Tudósok Parlament Party [ experimental / pop ] Budapest, Trafó, január 28. 20:00
A Tudósok már 30 éve a magyar art pop (jobb híján használjuk ezt a fantázianevet) mezőny meghatározó, sőt, vezető zenekara. A korai idők óta drMáriásék hangzása sokat szelídült, de attól sosem kellett tartanunk, hogy a Tudósok akár egy tizedmásodpercig is a mainstream része lesz.
PESTI ESTek: De Staat (NL), Zimmerman (BE) [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, február 1. 20:30
A holland De Staat nem az a zenekar, amely hajlamos megkönnyíteni a kritikusok dolgát. Zenéjüket kategorizálni sem egyszerű, egyéb formációkhoz hasonlítani pedig szinte lehetetlen. Voltaképpen pop-rock hibridről van szó, ám ez jelen esetben túlontúl elcsépeltnek hat.
PESTI ESTek: Mélanie Pain (FR) [ electronica ] Budapest, A38 Hajó, február 4. 19:30
Parachute címmel mutatja be harmadik albumát a bájos énekesnő, akit még mindig sokan „a Nouvelle Vague-os csaj”-ként emlegetnek. Igaz, ami igaz: a fél éve itt járt, emblematikus feldolgozásokkal elhíresült zenekarnak van némi köze Mélanie-hoz.
Gregorian: Final Chapter Tour 2017 (DE) [ rock ] Budapest, Budapest Congress Center, február 5. 19:30
Bizonyára sokan emlékeznek még az Enigmára. A középkori dallamok rockzenével történő háziasítását többek közt Frank Petersonnak köszönhetjük, aki most saját produkciójával tért vissza: eredeti dallamok mellé popdalokat is beemel a repertoárba.
Milliók hangja – Willis Conover emlékkoncert [ jazz / swing ] Budapest, Müpa Budapest, május 24. 20:00
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Játék
A Jurányi Ház egy évvel ezelőtt indította el családbarát programsorozatát, a minden korosztályt megszólító Mese Habbal-t, amely február első szombatján ismét szuper programokkal várja a gyerekes családokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.